PREPUNA KATEDRALA ZAPJEVALA S RADOJKOM ŠVERKO Istinska glazbena diva jedinstvenim glasom i šarmom osvaja srca

PREPUNA KATEDRALA ZAPJEVALA S RADOJKOM ŠVERKO Istinska glazbena diva jedinstvenim glasom i šarmom osvaja srca
Da je istinska velika glazbena diva, koju publika svih uzrasta i sa svih strana svijeta poznaje, Radojka Šverko potvrdila je i koncertom u Makarskoj. U prepunoj katedralnoj crkvi sv. Marka sam njezin dolazak, kao i svaku pjesmu koju je otpjevala svojim, jedinstvenim glasom poznatim daleko van granica naše zemlje, publika je pozdravila gromoglasnim pljeskom. Nevjerojatan glas prepoznatljiv po raskošnom volumenu i njegovoj boji, svježina, vladanje scenom i šarm kojim zrači već pet desetljeća na glazbenim pozornicama izazivao je buru emocija, oduševljenja i divljenja. Uistinu se sinoć uživalo u nastupu dive, u njezinoj izvedbi duhovne glazbe, ali i svjetovnim pjesmama koje je podarila publici. Zajedno s publikom Šverko je zapjevala: – Kud plovi ovaj brod…

Velika diva, skromna kao i uvijek unatoč svojoj veličini i svim onim što je ostvarila zahvalila je publici i pijanisti Vladimiru Babinu na glazbenoj pratnji.

- Od sveg srca vam najljepša hvala što ste mi omogućili ovu prekrasnu večer. Nastojala sam dati najbolje od sebe – rekla je Šverko. I dala je! S velikom radošću i ljubavlju pljeskala joj je publika. – To je ono što nosim u sebi, to je ono čega najviše imam i želim dijeliti s drugim ljudima. Pjesmom se želim približiti ljudima i zato sam zahvalna svima vama i profesoru Vladimiru Babinu s kojim surađujem punih 26 godina i s kojim sam i danas na vi, jer mi respektiramo posao kojim se bavimo i respektiramo pred kim radimo – kazala je Šverko.

I publika je od srca zahvalna divi na iznimnom koncertu koji će, organiziran u okviru Makarskog kulturnog ljeta 2019., ostati zapamćen među vrhunskim događanjima.

Ovom prilikom mogli su se nabaviti CD-ovi s bogatim i raznovrsnim opusom Radojke Šverko koja svojim jedinstvenim glasom jednakim žarom i uspjehom pjeva pop, jazz, soul, world music, gospel, sakralnu i klasičnu glazbu i to na deset jezika. Njezinom glasu, energiji i šarmu s kojim nastupa teško tko može odoljeti. Njoj se uistinu morate diviti i to onako istinski iz srca. Morate je voljeti.

 

Janja Glučina /IvoR

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh