Gradonačelnik Tonči Bilić o kaosu na plaži: Tko ne poštuje gradske odluke, dogodine će ostati bez koncesije

Kako se približava kalendarski zenit sezone nakon čega slijedi strmoglavi pad prema ‘babljem ljetu’, stanje na gradskoj plaži kao i svake godine poprima obilježja kaosa. Posebno na zapadnom dijelu glavne gradske plaže zadnjih se dana rapidno povećao broj ležaljki za iznajmljivanje, isto je tako ‘buknuo’ broj ručnika i dušeka kojima se ‘rezervira’ ( i to uz naplatu op.a.) mjesto na zlata vrijednom pijesku, a onim turistima koji nisu spremni platiti takve usluge gotovo je onemogućeno pronaći slobodno mjesto na plaži. Da ne pomislite kako se radi o nagađanju, kazat ćemo da je samo jučer Gradski centar Osejava primio desetke poziva nezadovoljnih turista te iznajmljivača u privatnom smještaju koji su operaterima centra prenosili nezadovoljstvo svojih gostiju, što će potvrditi voditelj GCOM Nikša Vidoš priznavši da im se u posljednja dva dana na račun stanja na zapadnom dijelu gradske plaže, pogotovo na potezu od hotela Rivijera prema beach baru Buba, ‘užarila’ telefonska linija.

- Činjenica je da smo samo jučer imali desetke poziva što od samih turista, što od vlasnika kuća i apartmana na Zelenki, koji tvrde da turisti praktički ne mogu ni doći do mjesta na plaži što zbog broja ležaljki koji se svakog dana umnožava, što zbog osoba koje ‘obavljaju rezervacije’ ručnicima za plažu, dušecima, ili koncesionara ležaljki koji na sličan način svojim korisnicima ‘rezerviraju’ mjesto u hladovini te im to i naplaćuju. Drago mi je da nam se gosti javljaju što je pokazatelj da vjeruju da se može utjecati na takvo stanje, te da informacije koje nam prenesu idu direktno gradskoj upravi, kazao je Vidoš, dodavši da je posljednjih dana isto tako zabilježen i značajan broj pritužbi vezan za ilegalne prodavače na plaži.

U pitanju je problem koji zapravo pogađa Makarsku svake turističke sezone i dugoročno šteti turističkom ugledu Makarske čega su dobro svjesni i u gradskoj vlasti. Dok nam je voditelj komunalnih redara Zdravko Šarić potvrdio da su nakon posljednjih informacija dobili naputke o strožijim kontrolama na gradskoj plaži, u razgovoru s gradonačelnikom Tončijem Bilićem doznali smo da Grad sprema mjere kojima će ove ali i idućih sezona pokušati stati na rep kaotičnom stanju na plaži, te odgovornima za ružne slike u zapadnom dijelu grada. – Sasvim je sigurno da ćemo odmah postrožiti kontrole, pogotovo po pitanju ležaljki. Međutim, postoji jedan objektivan problem, a to je da je dio plaže o kojem govorimo i na kojeg je dolazilo najviše pritužbi trenutno pod koncesijom Hotela Makarska. To se može riješiti na dva načina – ili preko komunalnog redarstva, na čemu ćemo inzistirati odmah, ili tako da iduće godine kada koncesije budu istjecale Grad ne da suglasnost ikome osim Makarskom komunalcu, što je izvjestan rasplet ukoliko će se u tim dijelovima grada raditi suprotno odlukama Grada Makarske, bez obzira tko tamo bio koncesionar, dodao je Bilić.

O.Franić / IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh