U MAKARSKOJ SVEČANO NA DAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DAN HRVATSKIH BRANITELJA ‘Hvala hrvatskim vitezovima i dr. Franji Tuđmanu na njihovim nemjerljivim zaslugama u obrani i stvaranju Hrvatske’

U MAKARSKOJ SVEČANO NA DAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DAN HRVATSKIH BRANITELJA ‘Hvala hrvatskim vitezovima i dr. Franji Tuđmanu na njihovim nemjerljivim zaslugama u obrani i stvaranju Hrvatske’
Promenada i budnica Gradske glazbe Makarska ulicama i rivom najavila je da Makarska tradicionalno na svečan način obilježava Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Najzaslužniji za stvaranje slobodne i suverene Republike Hrvatske su hrvatski vitezovi poginuli u Domovinskom ratu. Na Spomenik hrvatskom branitelju vijence su položili predstavnici Grada Makarske predvođeni gradonačelnikom Jurom Brkanom, Udruge 156. brigade Hrvatske vojske, Udruge udovica i Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja, HVIDRA-e, SABA-e, makarskog SDP-a i HDZ-a.

Riječi molitve govorili su mons. Pavao Banić, gvardijan Stanko Dotur i fra Filip Budić.

Pozivajući nazočne da minutom šutnje odaju dužnu počast i zahvalnost svim hrvatskim braniteljima koji su dali život za domovinu predsjednik makarskog Gradskog vijeća Marko Ožić- Bebek prisjetio se 5. kolovoza 1995. i briljantne vojno-redarstvene operacije kojom je oslobođen Knin. – U bolnici Biokovka, gdje su se liječili i rehabilitirali ranjeni hrvatski vojnici tog dana sve je bilo prazno. Iako su hrvatski branitelji bili u teškom stanju nisu mogli odoljeti i uključili su se u akciju.

Vijencima koje su položili na Spomenik prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu i minutom šutnje predstavnici Grada, HVIDRA-e, Udruga udovica i roditelja poginulih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu, Udruga 156. brigade HV, SDP i SABA, HDZ, izrečeno je veliko hvala čovjeku koji je bio na čelu Hrvatske kada se branila i oslobađala domovina.

Gradonačelnik Jure Brkan istaknuo je kako su zasluge prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana nemjerljive, i mi živimo u slobodnoj Hrvatskoj, članici NATO saveza i Europske unije.

Sveta misa za Lijepu Našu je u 20 sati u katedrali sv. Marka, a glazbena kruna je koncert Indire i Slavonia benda u 21 sat na Kačićevu trgu.

 

 

J.Morović/Ž. Kovačić

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh