Makarska badminton party: Promocija udruge Arka napunila Kačićev trg

Pred nekoliko stotina posjetitelja na Kačićevom trgu, sinoć je u srcu Makarske održana bogata i dinamična promocija badmintona u organizaciji udruge Arka, koja je na improvizirani teren dovela i neka vrlo poznata lica ovog olimpijskog sporta. U egzibicijskim ‘mečevima’ sudjelovali su između ostalih poznati hrvatski igrači badmintona Zvonimir Đurkinjak, Zvonimir Hoelbling, Mateja Čića i Staša Poznanović, koji su zaigrali u brojnim kombinacijama, što međusobno, što protiv francuske selekcije koja se ovih dana upravo nalazi na pripremama u Makarskoj. No više od svih dobrih i atraktivnih poteza koje su pokazali publici na središnjem gradskom trgu, hrvatski i francuski sportaši uspjeli su pobuditi veliki interes okupljenih – što u izmjenama poena sa sportašima, što u nagradnim igrama, tijekom ove promocije badmintona sudjelovao je stvarno veliki broj i mladih i starih.

Dinamika, brzina i atraktivnost badmintona u svakom slučaju nije prošla nezapaženo kod Makarana i svih gostiju Makarske koji su prisustvovali sinoćnjem događanju. Sam program, pak, vodio je poznati radijski voditelj Damir Budanko, za glazbu je bio zadužen Zoran Spajić a u više od sat vremena ove prezentacije podijeljene su brojne i bogate nagrade: Za samo jedan osvojeni poen protiv nekog od hrvatskih badminton zvijezda gledatelji su, između ostalog, nagrađeni dvodnevnim izletom na Brač i Hvar, večerom u konobi Kalalarga, izletom na Biokovo, a jedan od sretnika dobio je i posebnu nagradu, sedmodnevni boravak u jednom od francuskih skijališta i osigurani ski-pass. Drugi su, pak, uz malo truda osvojili originalne dresove i rekete hrvatskih badminton zvijezda dok je onih manjih nagrada poput privjesaka bilo, takorekući, nebrojeno. Kako je kasnije istaknuo predsjednik udruge Arka Matko Milunović, s kojim ćemo se u ovom slučaju potpuno složiti, ovako ‘složena’ promocija u svakom je slučaju ispunila svoj cilj.

- Prije svega, ovdje se dogodila jedna pobjeda sporta i mladosti. Jako sam zadovoljan na koji je način ne samo građanima Makarske nego i svima drugima koji su se zatekli na Kačićevom trgu prezentiran ovaj atraktivni i dinamični sport. Udruga Arka danas okuplja 20-ak djece zainteresirane baš za badminton, a ja vjerujem da će nakon ovako odrađene prezentacije interes samo dodatno porasti, zadovoljan je bio predsjednik Arke. Slično razmišlja i makarski dogradonačelnik Miro Družijanić koji je i sam sudjelovao u jednoj kratkoj egzibiciji pokazavši svoju poznatu srčanost na terenu, upravo u igri protiv Milunovića.  – Ovo je velika stvar za makarski sport, za samu udrugu Arka ali i za badminton u Hrvatskoj jer ovako organizirana promocija i popularizacija badmintona kao olimpijskog sporta hvale je vrijedna  i iskreno čestitam svima koji su sudjelovali. Mogu samo izraziti svoju nadu da će ovo biti tek prvi korak u razvoju ovog, za Makarane novog, olimpijskog sporta u našem gradu, kazao je Družijanić.

O.Franić/ IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh