Djevojčice iz Moskve prvi put u Makarskoj trenirale i predstavile se ljepotom ritmičke gimnastike

 

Pred sutrašnji odlazak doma u Moskvu nakon tri tjedna najmlađe predstavnice kluba Junost iz Moskve, najmlađe članice Ritmičke gimnastike, predstavile su se Makarskoj sjajnim programom. Na boravku u Makarskoj zahvalio im je dogradonačelnik Miro Družianić koji je ovom prigodom gostima uručio prigodne suvenire i zaželio da ponovno dođu. U ime djevojčica iz Moskve zahvalila se njihova trenerica Olesia Dorohina. Junost je jedan od tri najveća sportska kluba u Rusiji. Klub ima 200 članova, a u Makarsku na pripreme stiglo je njih 35. Najmlađe gimnastičarke u našem gradu su provele tri tjedna. Tridesetak djevojčica uzrasta od šest do 12 godina u prekrasnim kostimima za nastup pokazale su sjajne točke. Ritmom i umijećem ove najmlađe gimnastičarke predstavile su se u najboljem svjetlu Makarskoj gdje su prvi put, a gdje bi, kako je kazala djevojčica Polina, voljele živjeti.

A otkud mlade ritmičarke iz Moskve u Makarskoj? Prvi su put u Makarskoj i Hrvatskoj uopće. Od Marije Talijančić Katavić, vlasnice TA „Dalmatiavacation“               zahvaljujući kojoj su i došle na pripreme u Makarsku, doznajemo kako su ove najmlađe gošće iz Rusije odsjele u hotelu Bonaca, a kako su svaki dan, bez obzira na vrućine šest sati dnevno trenirale na terenima Gradskog sportskog centra Makarska. I ovo gostovanje ostvareno zahvaljujući vlasnici turističke agencije, najbolji je primjer kako se lijepo mogu iskoristiti potencijali grada u sportskom turizmu.

„Nastojat ćemo na ovaj način i dalje širiti tržište u Rusiji. A što se tiče mladih ritmičarki one su oduševljene i najavljuju dolazak već sljedeće ljeto. Inače, cilj mi je dovođenje što više klubova iz Moskve i na tome radim, kaže Marija Talijančić Katavić.

Piše Janja Glučina / Foto IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh