DRAGICA VRANJEŠ NA OTVARANJU 7. SAJMA ‘OKUSI HRVATSKU’ U ORGANIZACIJI LAG-A ADRION ‘U Baškoj Vodi povezujemo plavu i zelenu Hrvatsku’

DRAGICA VRANJEŠ NA OTVARANJU 7. SAJMA ‘OKUSI HRVATSKU’ U ORGANIZACIJI LAG-A ADRION ‘U Baškoj Vodi povezujemo plavu i zelenu Hrvatsku’
Drugi dio 7. Sajma Okusi Hrvatsku, a kojega organizira LAG “ADRION” u suradnji s Općinom Baška voda, koji tradicionalno okuplja OPG-ove iz svih krajeva Hrvatske otvoren je 30. kolovoza.

Na konferenciji za medije koja je započela netom povodom svečanog otvaranja II. dijela sajma, medijima se obratila predsjednica LAG-a “ADRION” Dragica Vranješ.

Predsjednica Dragica Vranješ rekla je kako LAG ADRION zajedno s Općinom Baška Voda već 7. godinu za redom organizira sajam Okusi Hrvatsku. Kazala je kako svake godine na sajmu sudjeluje velik broj proizvođača iz cijele Hrvatske te da se rado vraćaju. Izjavila je i da je…”iza LAG-a ADRION od 2012. g. 214 projekata vrijednosti preko 106 mil kn, a da se na projektima na kojima je LAG pomogao pri prijavi, sudjelovao kao partner ili prijavio u protekloj godini zaposleno više od 80 ljudi. Dodala je da se na ovom sajmu osim što proizvođači predstavljaju svoje proizvode sklapaju i poslovni projekti, ali i projekti suradnje.

Kroz sedam godina svoga postojanja, na više od 150 metara izložbenog prostora, sa više od 80 proizvođača iz svih krajeva Hrvatske, sajam Okusi Hrvatsku pokazao je kako je uz plasman proizvoda važno i samo umrežavanje proizvođača.

Izaslanik Predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića i župan splitsko- dalmatinski Blaženko Boban pohvalio je ovaj sajam koji organiziraju LAG Adrion i Općina Baška Voda te dodao da je ovaj sajam važan kako i za proizvođače tako i za turizam i samu turističku ponudu Općine Baška Voda. Župan je dodao da je LAG “Adrion” jedan od najuspješnijih LAG – ova u Splitsko – dalmatinskoj županiji, ali i u Republici Hrvatskoj te se zahvalio predsjednici Dragici Vranješ te LAG – u Adrion i Općini Baška Voda na ovakvom događanju te da se nada da će u budućnosti ovaj sajam biti još veći.

Općinski načelnik Općine Baška Voda Josko Roščić kazao je: ”kako svake godine rado ustupe prostor  i pomognu pri organizaciji ovog sajma na kojem proizvođači iz svih dijelova Hrvatske predstavljaju svoje proizvode stranim i domaćim posjetieljima”.

Božana Rogalo, predsjednica Udruga žena Cicike iz Satnice Đakovačke, a ujedno I predsjednica LAG – a Strossmayer, rekla je da zajedno sa svojom udrugom sudjeluju na sajmu Okusi Hrvatsku već treću godinu za redom. Kazala je kako: “zahvaljujući uspješnoj suradnji s LAG – om Adrion i ovom sajmu svake godine se rado vraćaju u Bašku Vodu”. Dodala je i da se zahvaljujući ovom sajmu u Baškoj Vodi spaja zelena i plava Hrvatska.

Ante Buljubašić već treću godinu za redom izlaže na sajmu Okusi Hrvatsku. OPG Ante Buljubašić inače proizvodi suhomesnate proizvode od svinja iz vlastitog uzgoja. Rekao je kako se njegovi proizvodi ističu od ostalih prvenstveno zbog kvalitete i načina proizvodnje.

- Umrežavanje, podizanje kvalitete proizvoda i usluga, promocija naših OPG-ova primarna je zadaća sajma “Okusi Hrvatsku” koji i ove godine očekuje velik broj posjetitelja. Stoga, ako ste u blizini, svratite na Rivu u Baškoj Vodi gdje vas očekuju domaće delicije – od soparnika do slavonske kobasice uz naravno čašicu domaćeg vina, rakija ili likera – poručuju iz LAG-a Adrion.

 

 

J.M./IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh