DJEČJI VRTIĆ “BIOKOVSKO ZVONCE” Upisano 567 djece što je za 37 više nego prošle godine

DJEČJI VRTIĆ “BIOKOVSKO ZVONCE” Upisano 567 djece što je za 37 više nego prošle godine
Danas su s radom startali vrtići. Bio je to povod da provjerimo koliko je djece upisano ove godine u makarski vrtić Biokovsko zvonce i ugodno smo se iznenadili podacima.

Gotovo da nema djece koja ispunjavaju uvjet, a da su ostala neupisana u Dječji vrtić Biokovsko zvonce. Upisano ih je 567, a tek dvoje je ostalo neupisano iz određenih razloga. Od ovog broja 70 djece je upisano u jaslice i to u pet skupina, u cjelodnevne boravke upisano je 218 djece, a u poludnevne jutarnje i poslijepodnevne boravke 276 djece.

Hvale se u vrtiću “Biokovsko zvonce” i projektom EU „Unapređenje usluga u sustavu ranog i predškolskog odgoja Grada Makarske „Zvonce za obitelj najbolji prijatelj“. Zahvaljujući ovom projektu došlo je do izmjene u organizaciji rada vrtića. Također, zahvaljujući ovom projektu zaposleno je 7 novih odgojitelja, omogućeno je zapošljavanje 3 stručna suradnika od kojih su mjesta edukator-rehabilitator i kineziolog popunjena, a na natječaj za defektologa se nitko nije javio i to je upražnjeno mjesto.

Projekt je tako omogućio izmjenu u organizaciji rada vrtića. Pa je taj rad produljen za sat vremena. Naime, u vrtiću Vrapčić organiziran je smjenski cjelodnevni boravak na tjedne od 6.30 do 16.30 sati, kako radi jedan tjedan, a drugi kako je i startao od 11 do 21 sat. U Cicibanu, Zvončici i Maslačku produljeno je radno vrijeme vrtića za sat vremena i sada je od 6.30 sati do 17 i 30 sati, kaže Ana Šapit, pedagoginja u DV “Biokovsko zvonce”.

- Obnovljeni su sanitarni čvorovi u gotovo svim objektima. Maslačak, Ciciban, Pčelica i Vrapčić dobili su novi namještaj – dodaje Jurica Klarić, koordinator na projektu. Projektom je obuhvaćeno 128 djece i njihove obitelji. Projekt je započeo u siječnju i traje 2,5 godine.

Novost je da su i poludnevni i poslijepodnevni boravci produljeni za sat vremena do 20 sati.

Inače, u DV “Biokovsko zvonce” u osam objekata, 567 djece je upisano u 29 skupina, a o njima skrbi 49 odgajatelja i tri pomoćnika u nastavi čiji je rad osigurao Grad Makarska.

Sljedeći tjedan DV “Biokovsko zvonce” uputit će javni poziv za upis djece u predškolski program što se odnosi na djecu koja nisu obuhvaćena redovnim programom vrtića.

 

J.Glučina  

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh