DOGRADONAČELNIK JOZE VRANJEŠ O VAŽNOM I VRIJEDNOM PROJEKTU U KULTURI ‘Gradska knjižnica Makarska u novom ruhu bit će službeno otvorena za Dan grada Makarske’

DOGRADONAČELNIK JOZE VRANJEŠ O VAŽNOM I VRIJEDNOM PROJEKTU U KULTURI ‘Gradska knjižnica Makarska u novom ruhu bit će službeno otvorena za Dan grada Makarske’
Još samo nepuna dva mjeseca članovi Gradske knjižnice Makarska po svoje omiljeno štivo će u zamjenski prostor na Marineti.

Naime, ovih dana, nakon što su završeni radovi rekonstrukcije i obnove Gradske knjižnice u staroj školi u Ulici don Mihovila Pavlinovića 1, stižu police i ostala oprema, potom izlaganje bogatog fundusa Gradske knjižnice iza koje je više od stoljeće postojanja.

- Zahtjevnim i velikim radovima rekonstrukcije i obnove Gradska knjižnica Makarska sada se prostire na cijeli prvi kat i ima površinu od 400 četvornih metara. Uređena je i bit će opremljena prema svim standardima koje treba zadovoljiti. Ono što me posebno raduje je da će imati i dječju čitaonicu čime Grad želi poticati svoje najmlađe stanovnike da što više posjećuju Knjižnicu – ističe zamjenik gradonačelnika Joze Vranješ.

Za veliko ulaganje u novo ruhom Gradske knjižnice, jedine od Gradca do Omiša, Grad je osigurao 2,9 milijuna kuna, a Ministarstvo kulture 600 tisuća kuna.

-U Gradu jako držimo do ulaganja u kulturu, a to pokazujemo i ovom velikom i kapitalnom investicijom. Pri njezinoj realizaciji ništa nije bilo prepušteno slučaju. Izrađena je projektna dokumentacija, Elaborat o stanju konstrukcije te Konzervatorski elaborat. Zgrada je pod zaštitom Ministarstva kulture i sve je rađeno u suradnji s Konzervatorskim odjelom u Splitu – naglašava zamjenik gradonačelnik Joze Vranješ, najavljujući da će službeno otvaranje Gradske knjižnice Makarska biti za Dan grada.

 

 

J. Morović/Ž. Kovačić

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh