HEPOV RAZVOJNI PROJEKT E-MOBILNOST Puštena u rad ELEN, prva punionica za električne automobile u Makarskoj

HEPOV RAZVOJNI PROJEKT E-MOBILNOST Puštena u rad ELEN, prva punionica za električne automobile u Makarskoj
U Makarskoj je danas u rad puštena prva punionica za električne automobile na području grada. Nalazi se na adresi Ruđera Boškovića bb – parkiralište pokraj restorana Peškera.

Razvojni projekt e-Mobilnost predstavio je iz HEP-a Matej Gržeta, član tima za e- Mobilnost. U ime Grada zadovoljstvo suradnjom Grada Makarske s HEP-m, zahvaljujući kojoj je došlo do realizacije projekta, iznio je dogradonačelnik Dražen Nemčić koji je zajedno s dogradonačelnikom Jozom Vranješem i predstavnicima HEP-a nazočio otvaranju prve ELEN punionice za električne automobile.

- HEP je do danas od 2010. kada je počelo sve, u pogon pustio više od 90 javnih ELEN punionica diljem Hrvatske, a uz sufinanciranje iz EU fondova i prve brze punionice na hrvatskim autocestama. Jedna brza punionica za električne automobile na Makarskom primorju postoji još u Drveniku. Završetkom trenutno aktivnih projekata HEP- ova će mreža imati zajedno s već instaliranim punionicama u hrvatskim gradovima više od 100 punionica što će građanima Hrvatske omogućiti sigurnu međugradsku vožnju električnim automobilom – istaknuo je Gržeta.

Kako radi punionica demonstrirali su iz HEP -a, a najavljena je uskoro izrada aplikacije putem koje će se plaćati korištenje. Za sada do konca godine možete besplatno puniti svoje električne automobile, poručili su iz HEP-a.

J.Glučina / Ž.Kovačić

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh