SAJAM DOMAĆIH PROIZVODA NA TRGU Obilje delicija uz tradicijski ples i pjesmu turistima ponudilo 27 OPG-ova

SAJAM DOMAĆIH PROIZVODA NA TRGU Obilje delicija uz tradicijski ples i pjesmu turistima ponudilo 27 OPG-ova
Na Kačićevu trgu Turistička zajednica grada Makarske je u želji izgradnje prepoznatljivosti organizirala prvi Sajam domaćih proizvoda. Kako nam je potvrdio Tonći Lalić iz TZ grada Makarske za izlaganje svojih proizvoda prijavilo se 27 izlagača iz Dalmatinske zagore, Vrgorca, cijele Županije, čiji su štandovi na drevnom trgu mirisom i izgledom privukli posjetitelje među kojima su brojni turisti koji se odmaraju na Makarskoj rivijeri. Bilo je tu smokvi, vina, likera, grožđa, pršuta, sira, soparnika, fritula, meda, kozmetike, igrački…

Autohtone proizvode i zanati koji su obilježili način života kroz stoljeća, posjetiteljima približava makarsku tradiciju punu ljepote naglašava Hloverka Novak Srzić, direktorica makarske TZ i ističe kako će ova priredba u posezoni postati tradicionalna.

Već u 17 sati počelo je okupljanje OPG-a i izlaganje raznih prehrambenih proizvoda za najbolja nepca, kozmetike, rukotvorina… Da sajmišni dan ostane u što boljem sjećanju zaslužan je Folklorni ansambl Tempet koji je na prigodno urešenoj pozornici za što se potrudila Mirjana Mihaljević, predstavio ljepotu makarskih plesova, a sjajan nastup imala je i klapa Adrion.

Kakav bi to tradicijski sajmišni dan bio bez najboljih makarskih fritula koje su ponuđene na štandu Yeti.

Oni koji bi radije nešto slano, ali s vonjom tradicije nisu bili uskraćeni ni za okuse soparnika koje je kao i domaće vafle ponudila gospođa Anita iz OPG-a Tomić iz Trbusa – Gornja Poljica.

Turisti su posebno zanimanje pokazali za prirodnu kozmetiku ovdašnjeg bilja; ulja, kreme, pilinge i izniman melem koje je i Marina Tomaš uz vrijedne savjete korištenja ponudila na štandu OPG-a Dijane Jurić.

Uistinu obilje domaće hrane, pića, raznih drugih domaćih proizvoda  i glazbe što ih stvaraju naši OPG-i iz cijele Županije prezentiran je posjetiteljima ovog sajmišnog dana na drevnom Kačićevu trgu sa željom svih da postane tradicija.

 

J.Glučina/Ž.Kovačić

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh