Kolovoz popravio sezonu: Makarska dostiže milijun noćenja

Nakon osjetnog pada u lipnju i srpnju, turističke brojke za Makarsku te za cijelo primorje ovih su dana donijele osjetno poboljšanje – prema posljednjim dostupnim podacima, tako je područje od Dubaca pa do Gradca tijekom prošlog vikenda smjestilo gotovo ravno 55.000 prijavljenih turista, od čega se čak 51.500 odnosi na inozemne goste koji su za 15 posto brojniji u odnosu na lanjsko razdoblje. U samom gradu Makarskoj boravilo je nešto više od 10.500 turista dok je na Makarskom primorju  najposjećenija bila Baška Voda, na čijem je području registrirano oko 11.000 gostiju.

- U prvih desetak dana kolovoza su u Makarskoj najbrojniji bili gosti iz Poljske, na drugom su se mjestu ‘ukazali’ Talijani a prestankom Ramazana su se probudili i gosti iz susjedne Bosne i Hercegovine koji su u većem broju došli u naš grad. Pozitivno su iznenadili i gosti iz Njemačke dok su u padu ruski i u manjem broju češki turisti, prokomentirao je rezultate direktor TZ Makarska Jure Brkan koji će kazati da se u javnosti jučer objavljeni podaci za grad Makarsku odnose na razdoblje od 1. do 11. kolovoza a ne, kako je predstavljeno na nekim internetskim portalima, na posljednje dane.

Prema svim procjenama, aktualni produženi vikend ( zbog vjerskog blagdana ) trebao bi biti ujedno i labuđi pjev sezone, obzirom da će prema svim predviđanjima broj odlazaka već od sutra nadmašivati dolaske na makarsko područje. Prije nekoliko mjeseci se u pripremi sezone govorilo da je cilj Makarske nadmašiti milijun noćenja, a interesantno je kazati  da je unatoč podbačaju u prvom dijelu sezone ova opcija, kako nam kažu iz TZ Makarska, po svemu sudeći i sasvim izvjesna.

- Lanjske brojke iznosile su 985.000 noćenja a u kojoj ćemo ih mjeri prebaciti sada ovisi o post sezoni, odnosno rujnu i listopadu. Mogu kazati to da smo dohvatili lanjske rezultate i prema najavama, koje su trenutno dosta dobre, izvjesno je da ćemo prebaciti tu granicu o kojoj se govorilo, dodao je Jure Brkan.

O.Franić

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh