POČELA NASTAVA U MAKARSKIM ŠKOLAMA U klupama dvije osnovne škole 141 prvašić

POČELA NASTAVA U MAKARSKIM ŠKOLAMA  U klupama dvije osnovne škole 141 prvašić
Sve škole u Makarskoj danas su počele s nastavom. Zvono za početak školske godine 2019./2020. oglasilo se u dvije osnovne i dvije srednje škole te Glazbenoj školi Makarska.

Zahvaljujući Gradu Makarskoj i resornom Ministarstvu svi osnovnoškolci i ove školske godine imaju besplatne udžbenike, zbirke, radne bilježnice. Roditelji će jedino trebati nabaviti bilježnice i likovne mape. -Kao što znate knjige koje je Grad nabavio za sve učenike prošle godine se nasljeđuju tako da ove godine Grad financira radne bilježnice i zbirke dok knjige za prvi i peti razrede te iz tri predmeta biologije, kemije i fizike financira država, odnosno resorno Ministarstvo. Tako da će svi učenici osim likovnih mapa i bilježnica sve dobiti gratis – kazala je ravnateljica OŠ Stjepana Ivičevića, Marica Gržić od koje smo doznali da škola ima ukupno 714 učenika od kojih je ove godine 80 prvašića. Broj prvašića manji je za četiri učenika u odnosu na prošlu godinu.

Broj učenika u OŠ oca Petra Perice je prema riječima ravnateljice Renate Gudelj oko 500, a od toga je u Makarskoj 61 i u Promajni troje učenika prvih razreda.

Nastava prema rasporedu u Glazbenoj školi počinje u četvrtak a danas se učenici upoznaju sa svojim nastavnicima i programom. Od ravnatelja Željka Vlahe doznajemo da je u školi osnovnoj i srednjoj ukupno oko 310 učenika. Inače od toga se ove godine u prvi razred OGŠ upisalo njih 65, a imali su veliki izbor instrumenata. – Kao i uvijek većina ih pokazuje zanimanje za gitaru i klavir ali tu je još niz mogućnosti: violina, flauta, violončelo, oboa, klarinet, saksofon, truba, rog… Nema kontrabasa, viole i fagota – kaže Vlaho.

Broj učenika u Srednjoj školi fra Andrije Kačića Miošića gdje je nastava startala u jutarnjem tornusu je kao i prošle godine 481, kazao nam je ravnatelj Slavko Gudelj dodavši kako to možda nije konačan broj jer uvijek na početku godine bude oni koji otiđu, a drugi dođu. Inače, svi oni koji su ispunjavali uvjete upisani su i nastava je jutros po planu startala uredno.

U poslijepodnevnoj smjeni kako nam je potvrdio ravnatelj Momir Sumić nastava u ovoj školskoj godini počinje i u Srednjoj strukovnoj školi. Ovu školu kao i do sada pohađa, kaže Sumić, oko 280 učenika.

 

J.Glučina

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh