BICIKLISTIČKI KLUB “MAKARSKA” Uspješni nastupi članova u Kupu Hrvatske

BICIKLISTIČKI KLUB “MAKARSKA” Uspješni nastupi članova u Kupu Hrvatske
U proteklom razdoblju održane su dvije utrke brdskog biciklizma u maratonu i cross-country u kojem je BK “Makarska’ ostvario značajne rezultate. Prošlog vikenda je na stazi u Crikvenici održana predposljednja utrka za Kup Hrvatske XCM u kojoj je Ivan Okmažić bio najbolji u kategoriji kadeta. Na stazi od 32 km Ivan je odvozio u vremenu 1:27:26, skoro 5 minuta prednosti ispred drugoplasiranog što je ponovo potvrdilo njegovu izvanrednu spremu.

U kategoriji juniora Luka Okmažić, koji je do ove utrke bio prvoplasirani na isti maratonaca, zbog tehničkih problema je morao odustati na stazi od 47 km. Svoju priliku za osvajanje nacionalnog prvaka morat će tražiti na Valmar Terra Magica u Rapcu 15. 9. kad je zadnja utrka XCM Husqvarninog kupa za 2019.

Jučer je na stazi u Otoku kod Sinja u izvrsnoj organizaciji BK „Kamešnica“ održana međunarodna utrka za Kup u kategoriji Cross-countrya i boduje se u UCI-C2.

Iz Biciklističkog kluba “Makarska” doznajemo da se na utrku odazvalo 136 vozača iz 10 zemalja s tim da je za BK „Makarska“: Ivan Okmažić (kadet) bio 3., odnosno 2. u domaćoj konkurenciji iza Frana Bošnjaka s O:45:56 na 13, 1 km, uz 444 m visinske razlike; Luka Okmažić (junior) 10., četvrti od Hrvata sa 1:15:33 na  17,4 km, te Petra Okmažić druga u kategoriji djevojčica U11 sa 0:16. 30 na 2,8 km. Nastupi licenciranih vozača nastavit će se u u Istri i na Braču u brdskom biciklizmu, odnosno u za cestovne u Varaždinu. Početkom listopada dočekujemo i CRO-Race u Makarskoj.

 

J.G.

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh