MIJO PAŠALIĆ, PREDSJEDNIK UPRAVE MNK “NOVO VRIJEME APFEL”, NA PRESICI UOČI LIGE PRVAKA ‘Cilj nam je biti dobar domaćin i osvojiti prvo mjesto’

MIJO PAŠALIĆ, PREDSJEDNIK UPRAVE MNK “NOVO VRIJEME APFEL”, NA PRESICI UOČI LIGE PRVAKA ‘Cilj nam je biti dobar domaćin i osvojiti prvo mjesto’
Dvostruki futsal prvaci Hrvatske MNK Novo vrijeme Apfel uoči kvalifikacija za Ligu prvaka održali su u hotelu Park konferenciju za medije. Nazočili su joj predsjednik Uprave kluba Mijo Pašalić, sportski direktor Borislav Vuković, član Uprave Matko Pašalić, dogradonačelnik Makarske Dražen Nemčić i direktorica Ureda Turističke zajednice Makarske Hloverka Novak Srzić, a presicu je vodio glasnogovornik kluba Vedran Babić.

Prvi se okupljenima obratio predsjednik Uprave kluba Mijo Pašalić koji je izrazio zadovoljstvo što je UEFA prepoznala prošlogodišnju organizaciju i ponovo Novom vremenu Apfel i Makarskoj povjerila organizaciju ovogodišnjeg turnira koji će se odigrati od 8. do 13. listopada u dvorani na GSC-u Makarska.

- Mi ćemo, nadam se, ponovo biti dobri domaćini, ali u sportskom dijelu očekujem osvajanje prvog mjesta i prolaz među 16 klubova koji će igrati završnicu Futsal lige prvaka – naglasio je Pašaalić.

Sportski direktor Borislav Vuković je iznio da je ovogodišnja kvalifikacijska grupa teža nego lani, predstavnici Cipra, Armenije i Sjeverne Makedonije bit će itekako neugodni protivnici. – Mi kao domaćini i nositelji imamo veliku obvezu biti prvi u skupini, u sastavima naših protivnika igra puno igrača iz Brazila i poznato je koliko su oni kvalitetni malonogometaši. U odnosu na prošlu sezonu u sastavu nema Eduarda, ali nas je zato pojačao Brazilac Pulinjo, Fideršek i Horvat. Nakon odlaska Strunje momčad je preuzeo naš bivši igrač i trener Ivica Osibov, no nakon petnaestak dana treninga smo se razišli i momčad povjerili Armandu Škorliću. I pored svih tih problema uvjeren sam da ćemo i u nastupajućoj sezoni igrati dobro i osvajati trofeje – zaključio je Vuković.

Darijo Antunović koji je kao i lani direktor turnira je iznio: – Nakon prvog domaćinstva dobili smo pohvale od svih klubova koji su nastupili, a pet dana boravka u Makarskoj ostalo im je u lijepom sjećanju. Isto tako očekujem da će biti i ove godine, želimo proći u završnicu i nadam se da će tako i biti. Isto tako pohvale zaslužuju vodeći ljudi Grada, djelatnici Gradskog sportskog centra Makarska kao i naši navijači. Dogradonačelnik Dražen Nemčić je čestitao Novom vremenu Apfel za drugi osvojeni naslov zaredom, a isto tako što su ponovo u Makarsku doveli Ligu prvaka. Drago mi je što je Grad Makarska uključen u ovu cijelu priču, a ova manifestacija puno znači za Makarsku kao sportski i turistički grad – poručio je dogradonačelnik Nemčić.

- Strunje otišao iz kluba radi obiteljskih i poslovnih razloga, te mu je lakše raditi u Splitu nego u Makarskoj. Situacija nakon odlaska Osibova je pomalo neugodna, ali se to događa u sportu i životu. S izborom trajnog rješenja na klupi nećemo žuriti, adekvatnu osobu trenutno nemamo. Naša je momčad na visokom nivou i želimo izabrati trenera koji će s njom napraviti stepenicu više, pojasnio je predsjednik Uprave Novo vrijeme Apfel Mijo Pašalić te iznio podatak da klub ima 72 sponzora i donatora, a do početka Lige prvaka očekuje da će ih biti blizu stotinu.

 

Jakov Kovačević/Željko Kovačić

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh