KONCERT KLAPE ISKON Oduševili glazbenim putopisom kroz Dalmaciju

KONCERT KLAPE ISKON Oduševili glazbenim putopisom kroz Dalmaciju
Kako bi proslava Dana HRM bila vrhunska sve do samog kraja 18. rujna, pobrinuli su se Grad Makarska i TZ grada Makarske, organizatatori MKLJ 2019. u sklopu čijeg je programa sinoć upriličen koncert klape Iskon.

Omiljena i nadaleko poznata i izvan granica Lijepe Naše klapa Iskon prepoznatljiva je široj javnosti po raznolikosti u izvedbama koje se protežu od dalmatinskog tradicionalnog izričaja do suvremenih žanrova s ciljem promoviranja baštine.

Nastupivši na pozornici netom po završetku uprizorenja pomorske bitke neretvanskih Hrvata i Mlečana iz 887. članovi klape najprije su pozdravili publiku izrazivši oduševljenje toliko velikim brojem posjetitelja, a onda je potekla pisma. “Dalmatino povješću pritrujena” koja je na startu razgalila srca poklonika klapske pjesme. Ali s jednakim užitkom slušala je publika i ostale izvedbe klape, koja svojim dugogodišnjim djelovanjem ostvaruje zapažene rezultate i osvaja nagrade, čuvajući našu baštinu. Koncert klape Iskon s pravom su glazbeni kritičari ocijenili kao “putopis kroz Dalmaciju, priča o njezinoj novijoj glazbenoj prošlosti i slika njezine glazbene sadašnjosti.

 

J.Glučina /IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh