MAKARSKA GOURMET EXPO 2019. Ne propustite gastro izložbu makarskih restorana 21. rujna na Trgu 156. brigade od 10-14 sati

MAKARSKA GOURMET EXPO 2019. Ne propustite gastro izložbu makarskih restorana 21. rujna na Trgu 156. brigade od 10-14 sati
Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija, ŠKMER, pozivaju u subotu 21. rujna na manifestaciju Makarska Gourmet Expo 2019. Riječ je o prvoj gastro izložbi ugostiteljskih objekata Makarske i okolnih mjesta koju organiziraju uz podršku Turističke zajednice grada Makarske sciljem promocije lokalne gastronomije i podizanja kvalitete ugostiteljske ponude, a objedinjuje prezentaciju jela, kušanje, zabavni program i dodjelu priznanja najboljima. Za tu prigodu na Trgu 156. brigade će se postaviti stol dug više desetaka metara na kojem će sudionici manifestacije (ekipe restorana, konoba i hotela) iznijeti  tri slijeda (hladno i toplo jelo te desert) prethodno pripremljena u svojim objektima. Ocjenjivat će ih ŠKMER-ovi chefovi, ujedno međunarodni kulinarski suci, a zatim će svi posjetioci manifestacije imati priliku i kušati izložena jela. Pobjednik Makarska Gourmet Expoa 2019. će zavrijediti posebno mjesto u izdanju dvojezične publikacije “MAKARSKA menu 2020″ te će biti imenovan ambasadorom makarske gastro ponude za narednih 12 mjeseci.

Program manifestacije

Prema programu u subotu 21. rujna s početkom u 10 sati je početak zabavnog programa uz klapu Berulia. U 10.30 sati je izlaganje jela na uređenim stolovima, te fotografiranje izloženih jela i timova objekata – za potrebe medija i “MAKARSKA menu 2020 kuharice na hrvatskom i engleskom jeziku”. Ocjenjivanje jela je u 11 sati, a u 11.30 prigodni program na pozornici. U 12 sati je predstavljanje i podjela jela svim gostima i posjetiteljima. Proglašenje najboljih jela po kategorijama te pobjednika manifestacije uz zajedničko fotografiranje i intervjueje u 13 sati te prezentacije i degustacije na izlagačkim štandovima.

Dan prije u hotelu Miramare za sudionike manifestacije Makarska Gourmet Expo na programu je Sljubljivanje jela i vina, 20. rujna od 17-19 sati. Za edukaciju i prezentaciju zaduženi su vrhunski znalci, poručuju iz ŠKMER-a.

 

J.Glučina

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh