ŠKMER I TZG MAKARSKE ORGANIZIRALI PRVU GASTRO IZLOŽBU Makarani i njihovi gosti uživali u vrhunskim jelima najelitnijih hotela i restorana

ŠKMER I TZG MAKARSKE ORGANIZIRALI PRVU GASTRO IZLOŽBU Makarani i njihovi gosti uživali u vrhunskim jelima najelitnijih hotela i restorana
Na Trgu 156.brigade u sunčanoj Makarskoj šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija, ŠKMER uz podršku Turističke zajednice grada Makarske priredili su pravu gastro feštu.

Na dvadesetak stolova sedam elitnih ugostiteljskih objekata iz Makarske i Tučepi: restoran Peškera, Valamar hoteli Meteor, hotel Miramare, restoran Del posto, restoran & catering Kamena iz Tučepi, restoran Kap uja, Bluesun hoteli Kaštelet, predstavilo je vrhunski pripremljena predjela, glavna jela i deserte. Sve su to ocjenili ŠKMER-ovi chefovi, ujedno međunarodni kulinarski suci: Željko Neven Brermec, Marija Lulić, Goran Staničić i Paško Šuto. No valja reći kako su posjetitelji najvećom ocjenom nagradili baš sve natjecatelje svojim pohvalama. Jer sve što se na stolu našlo s oduševljenjem su učas pojeli uz komentar-ovo je fantastično! A sve što je danas prezentirano s receptima će biti objavljeno u publikaciji “MAKARSKA menu 2020.” Ovo je prva gastro izložba ugostiteljskih objekata Makarske i okolnih mjesta koju organizira ŠKMER i TZG Makarska sciljem promocije lokalne gastronomije i podizanja kvalitete ugostiteljske ponude, a objedinjuje prezentaciju jela, kušanje, zabavni program i dodjelu priznanja najboljima. Lijepoj atmosferi pridonijela je klapa Berulia čiji je nastup također oduševio posjetitelje.

Restoran Del Ponte pobjednik Makarska Gourment Expoa 2019.

Pobjednik Makarska Gourmet Expoa 2019. će zavrijediti posebno mjesto u izdanju dvojezične publikacije “MAKARSKA menu 2020.” te će biti imenovan ambasadorom makarske gastro ponude za narednih 12 mjeseci. Na ovoj natjecateljskoj izložbi sudjelovalo je sedam restorana i osvojili su sljedeće rezultate: za predjelo su brončanu medalju osvojili restoran Peškera i restoran Kap uja. Srebrenu medalju hotel Miramare, Meteor i Bluesun hotel Kaštelet. Zlatnu medalju su osvojili restoran & catering Kamena i restoran Del Posto. Najbolje predjelo od svih je imao restoran & catering Kamena iz Tučepi, za što je osvojio i posebnu diplomu.

Za glavno jelo nema brončanih medalja, svi su bili iznimni, kazao je predsjednik žirija. Srebrnu medalju su osvojili restoran & catering Kamena, restoran Kap uja i Peškera. Zlatne medalje za glavno jelo osvojili su Valamar hotel Meteor, restoran Kaštelet, restoran Del posto i restoran hotela Miramare koji je imao najbolje glavno jelo - janjeću pašticadu s kremom od boba i…

Za desert brončana medalja je pripala restoranu Peškera, srebrna restoranu Kap uja i hotelu Meteor. Zlatnu medalju osvoili su restoran Del posto, Kaštelet, Miramare i Kamena. Najbolji desert je imao Bluesun hotel Kaštelet.

Ukupnim zbrojem svih bodova najbolji restoran na ovoj gastro izložbi je restoran Del posto.

Željko Neven Bremec, predsjednik žirija:  – Svih sedam natjecatelja uistinu su napravili vrhunsku prezentaciju. Ugodno sam iznenađen novim idejama, fantastičnim okusima. Jako, jako dobro s gastronomske strane što su ugostitelji prezentirali svojim sugrađanima i strancima. Ova izložba i šušur izvrsni su i za ugostiteljstvo i turizam. Nadam se da će zato postati tradicija. Imali smo namjeru organizirati je u svibnju, ali nas je kiša spriječila. Jako je lijepo. Dan je sunčan, topao, ekipe su se dobro pripremile, posjetitelji, među kojima je dosta turista su zadovoljni. Zadatak natjecatelja je bio napraviti hladno ili toplo predjelo, glavno jelo i desert upotrebom tradicionalnih namjernica ovog podneblja. Učinili su to izvrsno. Bilo je svega; fine janjetine iako joj sada nije vrijeme do vrhunski pripremljenih smokvi, pašticadi, makarane… Od srca čestitam svima. Svi recepti, chefovi i restorani bit će objavljeni u knjizi Makarska gastro 2020. koja će biti promotivni materijal Makarske rivijere – kazao nam je Bremec.

J.Glučina/ Ž.Kovačić

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh