POLICIJA Podržimo projekt Europski dan bez poginulih

POLICIJA Podržimo projekt Europski dan bez poginulih
Policijska uprava splitsko-dalmatinska poziva sve sudionike u cestovnom prometu da podrže ovaj projektEuropski dan bez poginulih u prometu, prvenstveno kroz sigurno sudjelovanje u prometu, kako bi se izbjegle prometne nesreće s najtežim posljedicama!

Na prometnicama u Republici Hrvatskoj i ostalim europskim državama, 26. rujna se provodi projekt Europski dan bez poginulih u prometu na inicijativu TISPOL-a, mreže prometnih policija država Europe.

U povodu ovog projekta provode se brojne aktivnosti u prometu od 1. rujna 2019., s ciljem suzbijanja najtežih prometnih prekršaja, a posljedično i prometnih nesreća s najtežim posljedicama. Na dan 26. rujna 2019. policijski službenici će zahvaćati sve prometne prekršaje, s naglaskom na prekršaje prekoračenja brzine, upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i droga, nekorištenje sigurnosnih pojaseva u vozilima i zaštitnih kaciga na mopedima i motociklima, korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, kao i druge prekršaje. Iz policije pozivaju sve sudionike u prometu da budu savjesni i odgovorni prilikom sudjelovanja u prometu, jer takvim ponašanjem čuvate sebe i druge!

J.G./Ž.K.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh