Počeo 7. Međunarodni festival stripa

Strip radionicom u Osnovnoj školi Bariše  Granića Meštra  u Baškoj Vodi  otpočeo je i službeno sedmi Međunarodni festival stripa u Makarskoj. Darko Macan će u 14 sati gostovati u OŠ Tučepi.

Podsjetimo, Makarska je sedmi put domaćin Međunarodnog festivala stripa koji se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Predsjednika RH, te uz potporu Grada Makarske i  sponzora. MaFest  je poseban i po sedmodnevnom trajanju. Prema stručnim procjenama, jedan je od najznačajnijih kulturnih događaja u gradu Makarskoj, a za stripofile najbolja prigoda za susrete, razmjenu iskustava, prezentaciju i edukaciju. MaFest okuplja najveća crtačka i scenaristička imena svijeta stripa iz Europe, SAD-a, Japana, zapravo gotovo 20-ak zemalja svijeta. Na festivalu će sudjelovati 40-ak  autora. Među specijalnim gostima festival će posjetiti  najpoznatija imena strip scene. Festival ima višestruku ulogu. I ove godine je, kao i svih prethodnih, humanitarnog  karaktera, reći će Darijo Antunović koji je pokretač i organizator MaFesta.

 Danas u 16:45 na gradskoj plaži u kafiću „Bounty“ (žuta kuća) na programu je razgovor ugodni i potpisivanje, a tu će biti poznata imena stripa: Vladimir Krstić Laci, Bane Kerac, Darko Macan, Sibin Slavković & Renato Vladimir  Renky.

  • Piše Janja Glučina
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh