PROF. IVAN PAVIĆ, VODITELJ MAKARSKOG STUDIJA HOTELIJERSTVA I GASTRONOMIJE Nastava za prvu generaciju studenata počinje 1. listopada

PROF. IVAN PAVIĆ, VODITELJ MAKARSKOG STUDIJA HOTELIJERSTVA I GASTRONOMIJE Nastava za prvu generaciju studenata počinje 1. listopada
Želja mladih Makarana da u svom gradu stječu fakultetsko znanje iz područja turizma ostvarena je nakon petnaestak godina. U utorak, 1. listopada, u studentske klupe sjest će prva generacija polaznika studija hotelijerstva i gastronomije koje je u Makarskoj organiziralo Sveučilište u Splitu, a na inicijativu Grada Makarske.

- U prvoj generaciji studenata koji će se školovati za buduće hotelijere i gastronome je 20 polaznika od Ploča do Splita, a najviše ih je u Makarskoj. Naše ambicije su da već dogodine, budući da je ovo jedini studij ove vrste, broj studenata bude veći, i to iz cijele Hrvatske. U planu nam je otvaranje diplomske razine, a tada će studij biti razdvojen po specijalnostima – kazao nam je prof.dr.sc. Ivan Pavić, voditelj preddiplomskog sveučilišnog studija hotelijerstva i gastronomije u Makarskoj.

Za početak studenti će nastavu pohađati u hotelu Park. – Plan je, i to je dogovoreno, da studij bude u zgradi Franjevačkog samostana u Makarskoj. Međutim, prostor je potrebno adaptirati u suglasnosti s konzervatorima. Nadamo se da bi u novoj godini makarski fakultet mogao biti u planiranom prostoru – pojašnjava prof. Pavić.

Kao posebnu vrijednost studija hotelijerstva i gastronomije u Makarskoj ističe naglasak na stručnoj praksi. Naime, studenti će kroz tri godine preddiplomskog studija ‘radno’ provesti 630 sati, a ta kategorija nosi i najviše bodova u indeksu. –Želimo da kada studenti završe prve tri godine fakulteta budu visoko stručni ljudi, spremni obavljati sve poslove, od kuhinje do recepcije, a daljnjim usavršavanjem još i više – ističe prof.dr. sc. Ivan Pavić, voditelj makarskog studija hotelijerstva i gastronomije.

 

 

J.Morović

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh