PETO IZDANJE BICIKLISTIČKE UTRKE CRO RACE Od 1. do 6. listopada najbolji biciklisti svijeta vozit će kroz Hrvatsku

PETO IZDANJE BICIKLISTIČKE UTRKE CRO RACE Od 1. do 6. listopada najbolji biciklisti svijeta vozit će kroz Hrvatsku
I ove godine najbolji biciklisti svijeta okupljeni u utrci kroz Hrvatsku dolaze i u Makarsku. Za peto uzastopno izdanje biciklističke utrke kroz Hrvatsku, koje se ove godine održava pod novim imenom CRO Race, i u novom terminu od 1. do 6. listopada, sve je spremno – poručuju organizatori. Potvrde o sudjelovanju poslalo je više desetaka zvučnih timova iz kategorija natjecanja World Tour, Pro Continental i Continental tako da gledatelje očekuje pregršt vrhunskih sportskih uzbuđenja i poznatih imena. Utrka počinje u utorak 1. listopada u Osijeku.

Treći dan utrke, nakon starta u Okrugu biciklisti će krenuti put Biokova i vratiti se natrag na cilj u Makarskoj, a tijekom etape vidjet će sve ljepote Splitsko-dalmatinske županije, osobito srednje Dalmacije i Makarske rivijere – Brela, Bašku Vodu, Tučepi i Podgoru. Nakon odrađenih etapa biciklisti se vraćaju kroz Zagrebačku županiju u Zagreb na cilj, koji je kao i dosadašnjih godina na Trgu svetog Marka. Organizator utrke je tvrtka Top Sport Events koja se već dokazala kao uspješni organizator proteklih četiriju izdanja utrke Tour of Croatia, a na čelu koje je proslavljeni bivši hrvatski biciklist Vladimir Miholjević.

Od 2015. kada je utrka pokrenuta pod imenom Tour of Croatia podršku ovom projektu daju najviše državne institucije kao što su Vlada Republike Hrvatske, Ministarstvo turizma i Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Hrvatska turistička zajednica, Središnji državni ured za šport, Parkovi Hrvatske, Grad Zagreb te brojni drugi gradovi i županije koji su domaćini starta i cilja ili prolazni gradovi nekih od ovogodišnjih etapa. Uključeni su i brojni sponzori i partneri. U utrku su uključeni najljepši dijelovi Hrvatske, odnosno čak četrnaest nacionalnih parkova i parkova prirode: PP Kopački rit, PP Papuk, PP Lonjsko polje, NP Plitvička jezera, PP Vransko jezero, PP Biokovo, NP Krka, NP Paklenica, NP Sjeverni Velebit, PP Velebit, PP Učka, NP Risnjak, PP Žumberak – Samoborsko gorje i PP Medvednica. Tako će se tijekom prolaska same utrke ili putem uključenja kadrova naših prirodnih ljepota u televizijskom prijenosu poslati najljepša razglednica Hrvatske u svijet.

Kao i dosadašnjih godina, utrku će svakodnevno prenositi Hrvatska radiotelevizija s deset sati televizijskog prijenosa uživo te kroz ukupno tri sata sažetaka. Izravan prijenos bit će emitiran i na Eurosportu, a TV prijenos će, zahvaljujući suradnji s tvrtkom A.S.O., emitirati brojne televizijske postaje s čak šest kontinenata – u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi i Australiji – u čak u 190 zemalja, od kojih će neke utrku prenositi i uživo. Novost je ove godine i to što će se za američko tržište utrka prenositi uživo preko kanala GCN, najveće biciklističke online videostranice. Dodatno, utrka će se moći gledati i na brojnim interkontinentalnim letovima zrakoplovnih kompanija koje svojim putnicima pružaju sportske sadržaje.

J.Glučina

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh