NOVO VRIJEME APFEL Igrački jači spremni za obranu dvostrukog uzastopnog naslova

NOVO VRIJEME APFEL Igrački jači spremni za obranu dvostrukog uzastopnog naslova
Ovog vikenda započinje nova bodovna utrka malonogometnog prvenstva Hrvatske, ali s nikad manjim brojem klubova u Prvoj HMNL. U elitnom razredu nastupit će deset klubova, sedam ih je iz Dalmacije, a tri iz Zagreba. Zbog manjeg broja klubova konkurencija će biti daleko veća, osam ih ide u doigravanje za prvaka, deveti će u dodatne kvalifikacije za očuvanje prvoligaškog statusa, dok će zadnji ispasti u niži rang. Uoči početka svake sezone se pitamo ili prognoziramo tko su favoriti za osvajanje titule.

Valja napomenuti da su Makarani ponovo izraziti favoriti jer već su u Slavonskom Brodu osvojili Super kup, a uskoro ih čeka i nastup u Ligi prvaka. U odnosu na prošlu sezonu Novo vrijeme je ostalo gotovo u istom sastavu. Umjesto Eduarda koji igračku karijeru nastavlja u Portugalu stigao je novi i mlađi Brazilac Paulinho, kao i slovenski reprezentativac Fideršek. Kako kaže predsjednik Mijo Pašalić igrački su čak jači nego prošle sezone. Pitanje trenera također je skinuto s dnevnog reda i Makarane će u borbi za naslov voditi slovenski stručnjak Tomislav Horvat. U borbu za naslov mogao bi se uključiti i Vrgorac koji je u prijelaznom roku doveo u svoje redove našeg reprezentativca Josipa Sutona. On će igrati skupa s bratom Lukom. Nebeskoplavima je pristupio i BiH reprezentativac Josip Sesar, a to znači da će biti puno jači nego prošle sezone kada su igrali finale doigravanja. Square iz Dubrovnika je stalni pri vrhu, u nastupajućoj sezoni bit će jači za povratkom ozlijeđenog reprezentativca Makedonije Micevskog. S ove tri momčadi zatvara se broj klubova u borbi za naslov. Iako ni Uspinjaču ne bi trebalo otpisati iz borbe za visok plasman. Snagu novaka u ligi Olmissuma iz Omiša tek treba vidjeti kao i Splita koji je najtrofejniji hrvatski klub. Iznimno nadarenu mladu generaciju igrača vodit će Teo Strunje koji su dvostruki prvaci u juniorskoj konkurenciji. Cilj Universitasa, Crnice kao i Futsal Dinama je ući među osam, a nekadašnji prvaci zagrebački Alumnus morat će uložiti puno truda kako bi izbjegao mjesto koje vodi u niži rang.

Raspored 1. kola:

Subota – Novo vrijeme Apfel – Futsal Dinamo (19), Uspinjača Gimka – Square (18,30), Universitas – Crnica (19,30), nedjelj: Vrgorac – Olmissum (18).

 

J. Kovačević/IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh