Useljenje stanova POS-a u studenom, do tada i pristupna cesta

Vlasnici POS-ovih stanova u Makarskoj s nestrpljenjem očekuju useljenje. Premda je na početku bilo čvrstih obećanja kako će to biti u rujnu, rok je prolongiran. Najnoviji odgovor, koji smo dobili iz kabineta direktora APN-a, je da useljenje predstoji 31. listopada. Do tada bi apsolutno svi radovi i izvana i unutra trebali biti završeni!

I Grad Makarska je u obvezi do toga roka izvesti radove na pristupnoj prometnici i urediti okoliš. U četvrtak će Gradski vijećnici Makarske, kako se očekuje, donijeti odluku o davanju suglasnosti gradonačelniku za sklapanje ugovora o otkupu zemljišta za prometnicu za zgrade POS-a. Iz Odjela za gospodarenje prostorom grada poručuju kako će to sve biti u roku obavljeno. Dogovoren je otkup zemljišta, izabran izvođač radova (Cestar do Split) i uskoro će početi. Nakon sklapanja ugovora, 45 dana je rok za zgotoviti kompletnu komunalnu infrastrukturu. -Nije tako veliki zahvat na 250 metara ukupne duljine ceste da ne bi bila brzo završena, kazao je Ognjen Radić, pročelnik Odjela za gospodarenje prostorom grada Makarska.

-Inače radi se o površini od 622 kvadrata, odnosno dijela starog velobrškog puta. Dogovoren je otkup od vlasnika zemljišta (obitelji Puharić), još se samo čeka suglasnost Vijeća, dodaju u Odjelu za gospodarenje prostorom grada Makarske. Suglasnost GV-a očekuje se u četvrtak. Stanari strpljivo čekaju studeni, kada je prema svim obećanjima, vrijeme za njihovo useljenje u stanove POS-a u Makarskoj.

 Piše Janja Glučina  /  Foto  IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh