KIŠA PREKINULA KIDS CRO RACE Makarski osnovnoškolci se okušali u virtualnoj biciklističkoj utrci i natjecali se u odvajanju otpada

KIŠA PREKINULA KIDS CRO RACE Makarski osnovnoškolci se okušali u virtualnoj biciklističkoj utrci i natjecali se u odvajanju otpada
Makarani su pokazali veliko zanimanje za KIDS CRO Race, novost u ovogodišnjoj utrci CRO Race, ali nažalost, kiša je ubrzo, nakon što je natjecanje počelo, označila kraj sportske manifestacije za djecu u kojoj su sudjelovali učenici OŠ Stjepana Ivičevića i OŠ o. Petra Perice.

Na dječju virtualnu biciklističku utrku ispred zgrade Grada pohrlili su učenici od devet do jedanaest godina starosti bodreni svojim učiteljima i prijateljima. Grad Makarska pobrinuo se da se zbog ‘male’ i profesionalne utrke gradska riva oslobodi od prometa, tako da su djeca uistinu mogla uživati u sportskom i eko izazovu. Naime, organizator utrke omogućio je djeci natjecanje u odvajanju otpada, a makarski učenici to su s guštom prihvatili.

Devetogodišnji učenici ‘u mistu’ su vozili dionicu od 700 m kroz Makarsku, a oni stariji 1200 m zagrebačkim ulicama. Ipak, zbog nemogućnosti održavanja utrke, a time i izostanka konkurencije, u Makarskoj nisu proglašeni pobjednici.

 

 

 

J. M./Ž.K.-R.S.

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh