VATERPOLO Galeb MR slavio protiv Zadra

VATERPOLO Galeb MR slavio protiv Zadra
Triglav – A2 Vaterpolo liga, 5. kolo

Galeb MR   -   Z/adar 1952     19 : 14     (5:4, 4:3, 5:2, 5:5)

Makarska. Bazen na GSC. Gledatelja: 30

Suci: Tomislav Copić (Šibenik) i Branko Banovac (Split).

Galeb MR: Podrug, Kaleb 3, Tonković 3, Kuzmanić 2, Ledić, Vukić 3, Sumić, Marinović 2, Rašić 1, Šarić, Glibo 1, Popović 3.

Trener: Milovan Čović.

Zadar 1952: Vukojević, Martinović 1, Franić, Jajčinović, Čačić. Jovančević 3, Donđović, Škaro 1, Magoš, Stanić, zelić 3, Zdrilić, Vrbnjak 4.

Trener: Goran Jovančević.

Vaterpolisti Galeba MR u petom su kolu prvenstva Regionalne lige na svom bazenu s uvjerljivih 19:14 savladali mladi sastav iz Zadra, a da su iskoristili još pokoju izglednu prigodu rezultat je mogao biti i veći. Početak utakmice protekao je u znaku Kuzmanića koji je u dva navrata savladao vratara gostiju iz Zadra Antonia Vukojevića, te je zajedno s Vukićem, Marinovićem i Popović najzaslužniji što je prva dionica igre pripala domaćoj momčadi. I druga je četvrtina bila neizvjesna, no na odmor se otišlo vodstvom Galeba MR rezultatom 9:7. Makarani su u nastavku podigli razinu igre, treća dionica igre otišla je na njihovu stranu, a obilježio ju je dobrom igrom Boris Popović. U zadnjoj je trener Milovan Čović priliku igrati dao mlađim igračima, a prema prikazanom oni su je u potpunosti iskoristili. Galebaši su već nakon petog kola prvenstva osvojili više bodova nego cijele protekle sezone, a pokazali su da će biti tvrd orah većini klubova ove lige. Kod Domaćih se pored efikasnih Popovića, Vukića, Kaleba i Tonkovića istakao vratar Podrug s nekoliko dobrih obrana, dok je u sastavu gostiju najbolji bio Ivan Vrbnjak koji je ujedno bio i najefikasniji igrač utakmice.

Rezultati: Zemun – Cattaro 15 : 12, POŠK – Nais 12 : 14, Galeb MR – Zadar 1952 19 : 14, Solaris – Medvešćak 14 : 10, Radnički – Triglav 22 : 9, utakmica između Vojvodine i Primorja EB odigrat će se 17. listopada.

Poredak: Radnički 15, Solaris 15, Nais 12, Primorje EB 9 (-1), Vojvodina 9 (-1), Galeb MR 9, Zemun 9, POŠK 9, Zadar 1952 3, Medveščak 0, Cattaro 0, Triglav 0.

 

J. Kovačević/Ž. Kovačić

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh