SJAJNA SEZONA VK BIOKOVO Bogatiji za 120 medalja i 10 pehara, OŠ o. Petra Perice ima najbolje veslače u Hrvatskoj

SJAJNA SEZONA VK BIOKOVO Bogatiji za 120 medalja i 10 pehara, OŠ o. Petra Perice ima najbolje veslače u Hrvatskoj
U Metkoviću je održana zadnja Mini kup regata koja je ujedno bila i posljednja u ovoj veslačkoj sezoni. Po idealnim vremenskim uvjetima na rijeci Neretvi na stazi dugoj 500 metara nastupilo je preko 300 veslača i veslačica . Na regati su veslači makarskog Biokova ostvarili izvrsne rezultate osvojivši 18 medalja, a od toga pet zlatnih, devet srebrenih i četiri brončane. Uspjeh je time i veći , na ukupno pet regata koje se boduju za ovaj kup Biokovu je pripalo prvo mjesto osvojivši najviše bodova. Kadeti su bili najbolji u svojoj kategoriji dok su juniori B bili drugi. Važno je napomenuti da su veslači trenera Luke Srzića od 5. regata odveslali njih 4. jer nisu nastupili na regati u Rami.

Sa sigurnošću se može reći da je ovo bila vrhunska sezona za veslače Biokova s osvojenom srebrenom medaljom na državnom prvenstvu, pet posada izborilo je finale kupa Hrvatske na kojem su također osvojili medalju dok su u ukupnom poretku zauzeli visoko peto mjesto među četrnaest klubova.Ispred njih bili su samo veliki klubovi poput Mornara i Gusara iz Splita, Jadrana iz Zadra i Šibenske Krke. Makarani su osvojili 120 medalja i 10 pehara dok OŠ oca Petra Perice ima najuspješnije veslače za peti i šesti razred osnovnih škola Hrvatske.

Ukupni poredak regate u Metkoviću po osvojenim bodovima: Biokovo (459), Marina Kaštela (443), Mornar (443), Neretvanski Gusar (247), Jadran (240), Ošjak (130), Dupin (122), Jelsa (111), Rama (106), Gusar (103), Krka (67), Neptun 861), Pag (8).

J. K./VK Biokovo

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh