MAKARSKI KOMUNALAC U PROJEKTU VRIJEDNOM MILIJUN KUNA Počela podjela čipiranih spremnika za otpad

MAKARSKI KOMUNALAC U PROJEKTU VRIJEDNOM MILIJUN KUNA Počela podjela čipiranih spremnika za otpad
Makarski komunalac d.o.o. Makarska danas je započeo realizaciju projekta zamjene dosadašnjih spremnika od 120 l i 240 l za nove čipirane spremnika od 120 l i 240 l, namjenjena odvozu miješanog komunalnog otpada iz kućanstva – obiteljske kuće.

- Zamjena spremnika vršit će se od danas 14. listopada do konca prosinca sukladno rasporedu. Ovo je projekt vrijedan oko milijun kuna, a financira ga Makarski komunalac. Cilj zamjene spremnika je razdvajanje otpada, a u konačnici građane bi zbrinjavanje otpada na ovaj način moglo stajati jeftinije -  kazao nam je Željko Bagarić, director Makarskog komunalca d.o.o..

Podjela spremnika počela je u Maslinarskoj, a nastavit će se prema redoslijedu u sljedećim ulicama; Roseto degli Abruzzi, Vinogradarska, Cvjetna, Alberta Fortisa, pod Trećim mostom i Put Cvitačke. Za više informacija može se kontaktirati Makarski komunalac na telefon 021 695-010 ili na e-mail adresu.

Prilikom podjele spremnika treba netko iz domaćinstva biti prisutan na primopredaji. Dosadašnji spremnik, koji će korisnik moći prenamijeniti kao spremnik za ambalažni otpad – plastika, metal, tetrapak i zadržati za vlastite potrebe ili vratiti dodijeljeni spremnik Makarskom komunalcu d.o.o..

Protekom roka zamjene Makarski komunalc d.o.o. će prilikom odvoza miješanog komunalnog otpada prazniti samo čipirane spremnike, dok će se ostali nečipirani spremnici koji se zateknu na javno-prometnoj površini uklanjati, poručuju iz Makarskog komunalca d.o.o.

J.Glučina/ Ž.Kovačić

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh