POMOZIMO IRNI UDILJAK ZA LIJEČENJE BOLESNOG SINA ‘Svako jutro se prvo Bogu zahvalim na svemu što imam, i svog Jakova i dobre ljude. A svaki njegov osmijeh daje mi snagu koja me drži na životu’

POMOZIMO IRNI UDILJAK ZA LIJEČENJE BOLESNOG SINA ‘Svako jutro se prvo Bogu zahvalim na svemu što imam, i svog Jakova i dobre ljude. A svaki njegov osmijeh daje mi snagu koja me drži na životu’
U našem gradu živi požrtvovna Irna Udiljak čiji je sin Jakov bolestan i ne može bez majčine pomoći. Kako piše Makarska kronika, Irna je ostavljena na nemilost jer ju je suprug napustio prije pet godina i ostavio s 12-godišnjim bolesnim sinom. Zbog komplikacija u trudnoći izgubio je sluh pa koristi slušni aparat, a imao je frakturu glave, problema sa srcem i sada ima teško osjetilno oštećenje s teškom mentalnom retardacijom.

Irna sada ima status majke njegovateljice i mjesečno od države dobije 2500 kuna što je zapravo dobiva tek zadnje tri godine kao i 1500 kuna za osobnu invalidninu Jakova. Prvih pet godina nakon rastave, preživljavala je s Jakovom od 800 kuna mjesečne minimalne zajamčene naknade s time da ga je gotovo svakodnevno autobusom morala voditi u Split na vježbe i terapije.

Na teškom životnom putu, sama, ne predaje se. Osnovna škola Stjepana Ivičevića čiji peti razred pohađa Jakov, uljepšala im je darovima božićne blagdane, ali teško se nositi s podstanarskim seljenjima i troškovima.

Irna mjesečno dobije 4000 kuna od čega za podstanarski stan mora izdvojiti 2500 kuna pa joj mjesečno ostaje 1500 kuna. S obzirom na to da je Jakov stalno boležljiv, treba sa strane uvijek imati 1000 kuna u slučaju kada mora autobusom ići u Split pa mjesečno žive od 500 kuna.

U akciju preko Facebooka i na druge načine uključili su se Splićani, Makarani, Omišani… Svim ljudima velikog srca je zahvalna. Sama kada god može skuplja boce jer svaka kuna je velika. ‘Svako jutro se prvo Bogu zahvalim na svemu što imam, i svog Jakova i dobre ljude. Svaki njegov osmijeh daje mi snagu koja me drži na životu’, sretna je Irna iako svjesna da je pred njom duga borba u liječenju djeteta.

 

 

Račun za uplatu pomoći

Kako bi ova priča dobila najbolji mogući sretni kraj, dobri ljudi Irni i Jakovu mogu pomoći uplatom novca na račun otvoren u OTP banci, IBAN: HR9024070003235025645, Irna Udiljak.

 

 

 

J.M./IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh