UDRUGA 156. BRIGADE HRVATSKE VOJSKE ORGANIZIRALA Veliko zanimanje za potresni dokumentarni film o suicidu hrvatskih branitelja ’3069′ Jakova Sedlara

UDRUGA 156. BRIGADE HRVATSKE VOJSKE ORGANIZIRALA Veliko zanimanje za potresni dokumentarni film o suicidu hrvatskih branitelja ’3069′ Jakova Sedlara
U prepunoj dvorani hotela Miramare prikazan je potresan dokumentarni film Jakova Sedlara ’3069′, a u kojem su svjedočanstva roditelja, supruga, djece i prijatelja hrvatskih branitelja koji su iz razočarenja digli ruku na sebe. Brojka u naslovu filma ukazuje na broj branitelja koji su počinili suicid.

Projekciju filma koji je pretpremijerno prikazan u Vukovaru 23. rujna organizirala je Udruga 156. brigade HV-a Makarska, partner je Grad Makarska, a suorganizator Koordinacija udruga iz Domovinskog rata Makarskog primorja.

Prije početka filma o suicidu hrvatskih branitelja publiku je pozdravio Stjepan Kotarac, predsjednik Udruge 156. brigade Hrvatske vojske te Zorica Gregurić, promotorica Festivala domoljubnog filma „Gordan Lederer“. Među brojnim sudionicima na projekciji je bio povjesničar, akademik dr. Josip Jurčević. Zanimanje za film uz hrvatske branitelje pokazao je i Savez antifašističkih boraca Makarsko primorje čiji su predsjednik Tonči Pivac i član Lenko Puharić također pratili projekciju filma ’3069′.

Film „3069“ osim što otvara javnosti tabu temu suicida, nosi poruku i apel hrvatskim braniteljima: “Ne dižite ruku na sebe, živite unatoč tomu koliko je izabrani put težak, jer niste sami.”

J.Morović/Ž. Kovačič

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh