GLAZBENA ŠKOLA MAKARSKA U SKLOPU CARNETOVOG PROGRAMA Dobili 40 prijenosnih računala

GLAZBENA ŠKOLA MAKARSKA U SKLOPU CARNETOVOG PROGRAMA Dobili 40 prijenosnih računala
Glazbenoj školi Makarska isporučena su prijenosna računala u sklopu CARNET-ovog programa e-Škole. Ukupno 40 prijenosnih računala doprinijet će sustavnom i redovitom korištenju najmodernije tehnologije u učenju i poučavanju.

Ulaskom u projekt e- Škola Glazbena škola Makarska dobiva bežičnu mrežu, svi učitelji, odnosno nastavnici opremljeni su prijenosnim računalom. Opremit će se i dvije učionice, jedna prezentacijska s pametnim ekranom i druga interaktivna s pametnim ekranom i uređajima za učenike.

- U digitalno zrelim školama nastavnici koriste tehnologiju kako bi unaprijedili nastavu, razvijaju vlastite digitalne sadržaje te pružaju podršku samostalnom učenju i razvoju kritičkih vještina kod učenika koji su u središtu nastavnog procesa. Učenici tako aktivno sudjeluju u nastavi s povećanom motivacijom za učenje i nastavak školovanja te samim time postaju i konkurentniji na tržištu rada. Upravljanje e-školama je učinkovito i transparentno, a komunikacija i razmjena e-dokumenata između škole, njenih dionika i osnivača znatno jednostavnija – ističe ravnatelj Željko Vlaho.

 

J.M./arhiva MP

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh