GRADSKI ZBOR MAKARSKA KONCERTOM PROSLAVIO 20 GODINA DJELOVANJA I ROĐENDAN GRADA Radost pjevanja podijelili s prijateljima ‘Neuma’ iz Drniša

GRADSKI ZBOR MAKARSKA KONCERTOM PROSLAVIO 20 GODINA DJELOVANJA I ROĐENDAN GRADA Radost pjevanja podijelili s prijateljima ‘Neuma’ iz Drniša
Ljubav prema pjevanju i druženju članove Gradskog zbora Makarska, s maestrom Marinom Ercegom, spojila je prije dva desetljeća. Koliko je jaka radost uživanja u zborskom pjevanju mogla se doživjeti na koncertu koji je Gradski zbor Makarska priredio za svoj jubilej. Prva pjesma ‘Mome gradu’ je bila čestitka posvećena Makarskoj za rođendan.

Kako slavlje nije potpuno ako se radost ne podijeli s publikom i prijateljima, u gosti im je uz sugrađane stigao Gradski pjevački zbor ‘Neuma’ s kojima Makarani njeguju prijateljstvo već godinama i rado su viđeni na koncertima u Zagori.

Gradski zbor Makarska prvo je djelovao u okviru HKD Napredak Makarska i osnovao ga je Aleksandar Srzić. Ubrzo vođenje Zbora povjerava Marinu Ercegu, i s godinama od mješovitog zbora je postao ženski i okuplja dvadesetak pjevačica. Međutim, puno više ih je prošlo kroz Zbor, a svih pedesetak članova rado se sjeća brojnih koncerata u Makarskoj ali i putovanja, sve do Sarajeva i Vukovara, čak do Praga.

Kako su se nizale godine tako su i pjesme na slavljeničkom koncertu, odajući na najljepši način što sve Zbor ima na repertoaru, a skladbe su uistinu raznovrsne i pjevane sa srcem.

Proslava velikog jubileja završila je podjelom zahvalnica jer Zbor s predsjednicom Tončicom Ursić ne zaboravlja sve dobre ljude. Dobitnici su Računovodstvo Gradskog sportskog centra Makarska, JU MARA, Matica hrvatska, Tonći Pivac, Zvonko Šafarik iz Vukovara, Željka Kovčalija iz Iloka, Ana i Damir Tomić, Nada Buljubašić, Gradski pjevački zbor ‘Neuma’, Jadranka Batošić i Marin Erceg.

Slavljenički koncert u kojem je publika dugim pljeskom pokazala svoju privrženost Gradskom zboru Makarska zatvorio je stranicu na kojoj je ispisano 20 godina. Pred Zborom su novi nastupi i sretni su kada pjesmom obogaćuju kulturni život Makarske i još puno dalje.

 

Jasna Morović/IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh