OSNIVA SE TRGOVAČKO PODUZEĆE MAKARSKA OBALA Bolja skrb o plaži i luci

OSNIVA SE TRGOVAČKO PODUZEĆE MAKARSKA OBALA Bolja skrb o plaži i luci
Osniva se novo Trgovačko društvo Makarska obala d.o.o. Makarska, a zadaća će mu biti skrbiti o plaži i lučkim djelatnostima, istaknuto je na sjednici Gradskog vijeća kada je  usvojena Odluka o osnivanju Trgovačkog društva Makarska obala d.o.o.

Vijećnici oporbe tražili su da se ova točka skine s dnevnog reda jer kako su naveli, u materijalima nisu dobili obrazloženje. Međutim, na samoj sjednici gradonačelnik Jure Brkan je obrazložio kako o ta dva najdragocjenija resursa mora skrbiti zasebno poduzeće. Do sada su taj posao obavljali djelatnici Makarskog komunalca i na taj način prihodovali oko 4 milijuna kn za Makarski komunalac. Zasebno poduzeće kojem bi bila zadaća uređenje, održavanje i gospodarenje gradskom lukom i plažom uprihodovalo bi sredstva koja bi se namjenski trošila za navedene poslove.

U djelokrugu rada Društva navedeno je detaljno što će sve raditi. Među prvim djelatnostima je razvoj pomorsko-putničkog prometa obuhvaća razvoj lučke djelatnosti u lukama otvorenim za javni promet koji obuhvaća, privez i odvez brodova, jahti, ribarskih, sportskih i drugih brodova i plutajućih objekata. Ukrcaj i iskrcaj putnika i vozila, prekrcaj, prijenos i skladištenje roba i drugih materijala te ostale gospodarske djelatnosti koje su s ovima u neposrednoj ekonomskoj, prometnoj ili tehnološkoj svezi (npr. ugostiteljska djelatnost, servisne djelatnosti, davanje vode, električne energije i mogućnosti korištenja telefonske linije brodovima i brodicama, pružanje usluga putnicima i brodovima).

 

Svakodnevni nadzor i čišćenje luke i plaže

Održavanje i čišćenje luke i plaže podrazumijeva svakodnevni nadzor i čišćenje luke i plaže. Također podrazumijeva i opremanje luke i plaže sadržajima koji su potrebni korisnicima luke i plaže.

Turistički razvoj i ugostiteljstvo makarske obale odnosi se na pružanje različitih turističkih usluga i to u nautičkom turizmu i drugim oblicima turizma.

Izgradnja i održavanje predstavljaju vrlo bitnu okosnicu u cijelom postupku razvoja grada Makarske, u turističkom smislu, i u smislu općeg razvoja i modernizacije. Izgradnja obuhvaća poslove projektiranja objekata i građevina i nadzora nad izgradnjom istih, uklanjanje građevina, poslove građenja i rekonstrukcije javnih cesta te održavanja istih, poslove komunalnog održavanja nerazvrstanih cesta, a sve u prostoru koji je pod upravljanjem Društva.

Vijećnicima je rečeno da će Trgovačko društvo raditi na adresi Trg Tina Ujevića 1, a da će djelatnici koji su inače radili te poslove u Makarskom komunalcu biti zaposlenici „Makarske obale“ d.o.o. Makarska. No sad je donesena odluka o osnivanju, a potom će se formirati Upravno vijeće, imenovati direktor…

 

 

 

J.Glučina/IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh