PIJETET NA DAN GRADA Vijenci i svijeće svima koji su utkali živote u Makarsku i Hrvatsku, Gradska glazba donijela svečarski ugođaj

PIJETET NA DAN GRADA Vijenci i svijeće svima koji su utkali živote u Makarsku i Hrvatsku, Gradska glazba donijela svečarski ugođaj
Na dan kada Makarska slavi rođendan, u spomen na 1865. i uvođenje hrvatskog jezika u službenu upotrebu, prvo je iskazan pijetet svima koji su utkali svoje živote u Makarsku i Hrvatsku. Na Središnjem križu vijence su položili predstavnici Hrvatskog sabora, Grada Makarske, makarskog HDZ-a i SDP-a Makarske. Riječi odrješenja molio je mons. Pavo Banić.

Gradonačelnik Jure Brkan, u nazočnosti saborske zastupnice Dragice Vranješ, svojih pomoćnika Joze Vranješa i Dražena Nemčića, članova Gradskog vijeća, predstavnika udruga proizašlih iz Domovinskog rata, gradskih ustanova i poduzeća, crkve, policije i građana, zahvalio je svima koji su svojim životom i hrabrošću stvarali i obranili hrvatski jezik, omogući da mi danas živimo u slobodnoj Hrvatskoj.

Na Spomeniku hrvatskom branitelju cvijeće su položili predstavnici Hrvatskog sabora, Grada Makarske, HDZ-a, SDP-a, a svijeće su upalili udruge proizašle iz Domovinskog rata i Udruga 156. brigade HV. Predsjednik makarskog Gradskog vijeća Marko Ožić Bebek pozvao je na odavanje sjećanja na sve pale za slobodu domovine.

Nakon što su na Spomenik prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu predstavnici Hrvatskog sabora, Grada Makarske, Udruga iz Domovinskog rata, HDZ-a i SDP-a položili cvijeće i upalili svijeće saborska zastupnica Dragica Vranješ iskazala je zahvalnost svima koji su omogućili da živimo u slobodnoj državi i imamo svoj jezik, a poštujući svaki drugi.

Grad Makarska je na svoj dan cvijeće položio na Spomenik NOB-a na Glavici.

Svečani ugođaj gradu donijela je Gradska glazba Makarska pod ravnanjem Bože Škarice, svojim promenadnim nastupom na rivi.

 

 

J. Morović/IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh