Oporba napustila sjednicu GV-a Makarske, navodeći za razlog nisku razinu komunikacije

Punih pet sati, od15 do 20, danas je potrajala sjednica Gradskog vijeća Makarske održana u hotelu Meteor. No puno kraće vrijeme na sjednici GV-a proveli su vijećnici oporbe HDZ-a i koalicijskih partnera. Nakon što je glasovanje o četvrtoj točki-izvješću gradonačelnika za prvih šest mjeseci ove godine završeno i prošla zatražena stanka od pet minuta, vijećnici oporbe napustili su sjednicu u 18.10 sati. Pred odlazak predsjednik kluba vijećnika Marko Ožić Bebek je obrazložio:“Vijećnici HDZ-a i koalicijskih partnera odlučili su napustiti sjednicu zbog niske razine komunikacije, verbalnog nasilja i govora mržnje te neće dalje sudjelovati na ovoj sjednici. Mi ćemo se povući i ispričavamo se ravnateljima javnih ustanova što nećemo nazočiti njihovim izvješćima.“

Do tada su i Bebek i oporba mirno sudjelovali u radu Vijeća iako izrevoltirani presonaliziranim negativnim obraćanjem vijećnika Dade Prše prema kolegi vijećniku Marku Ožiću Bebeku, a kojeg je za takav nastup više puta opominjala i predsjednica Gradskog vijeća Jagoda Martić podsjećajući da se kodeks ponašanja mora poštovati. Na to je upozorila i dogradonačelnica Lori Veličković dodavši da uz kodeks ponašanja i komunikacije vijećnici moraju poštivati i kodeks oblačenja. A vijećnik Dado Prša ovaj put je došao u kratkim hlačama i sudjelovao u radu sjednice unatoč svemu do kraja. Odlazak oporbe vladajući nisu komentirali.

Vijećnici vladajuće koalicije nisu prihvatili izvješće  gradonačelnika iznoseći niz primjedbi koje je iznio Sretan Glavičić u ime kluba vijećnika SDP-HNS, na izvješće gradonačelnika u prvih šest mjeseci ove godine, a odnosilo se na razdoblje mandata bivšeg gradonačelnika Marka Ožića Bebeka i tek 26 dana lipnja na mandat aktualnog gradonačelnika Tonča Bilića kako je i sam podsjetio.

 

Piše Janja Glučina   Foto Željko Kovačić

 

  

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh