POSTUPANJE S PALMAMA ZARAŽENIM CRVENOM PALMINOM PIPOM Poštovani sugrađani, na vrijeme uklonite oštećene dijelove da ne bi došlo do širenja nametnika!

POSTUPANJE S PALMAMA ZARAŽENIM CRVENOM PALMINOM PIPOM Poštovani sugrađani, na vrijeme uklonite oštećene dijelove da ne bi došlo do širenja nametnika!
Odsjek za komunalno i prometno redarstvo Grada Makarske još je u rujnu ove godine utvrdio da na području grada postoji velik broj palmi u privatnim dvorištima koje su zaražene crvenom palminom pipom, agresivnim štetnikom koji je posljednjih godina opustošio palmina stabla u cijelom hrvatskom priobalju.

S ciljem sprječavanja daljnjeg širenja nametnika i zaštite ljudi i imovine, Grad Makarska je 26. rujna ove godine na internetskoj stranici www.makarska.hr objavio tekst sa preciznim uputama za postupanje građanima koji je dostupan na poveznici makarska.hr/hr/obavijest-gradanima-mjere-uklanjanja-palmi-zarazenih-crvenom-palminom-pipom-u-privatnim-dvoristima/5270.

Budući da na području grada još uvijek postoje stabla koja predstavljaju opasnost za građane i njihovu imovinu, jer do širenja nametnika najčešće dolazi padom oštećenih dijelova palme na površine u neposrednoj blizini, Grad Makarska još jednom podsjeća sve građane da neizostavno i žurno počnu s rezidbom i odvozom oštećenih dijelova kako bi otklonili navedene opasnosti.

Radovi i odvoz infektivnih dijelova, kako je već objavljeno, mogu se prijaviti na besplatan broj Gradskog centra Osejava 08000112. Na temelju poziva centru, komunalni redari će izvršiti preliminarni nadzor i dati daljnje upute građanima.

 

 

www.makarska.hr/arhiva MP

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh