OLUJNO JUGO DO 95 KM/H Palo 26 l kiše, prevrnuo se gliser u moru, ne vozi trajekt, na snazi narančasta opasnost

OLUJNO JUGO DO 95 KM/H Palo 26 l kiše, prevrnuo se gliser u moru, ne vozi trajekt, na snazi narančasta opasnost
Kišno nevrijeme koje već danima drži Dalmaciju u narančastoj opasnosti dokazuje svoju punu snagu u Makarskoj i na Primorju. Prema informacijama iz Gradskog centra Osejava Makarska, nasreću, olujno jugo i kiša koje je u protekla 24 sata palo 26 litara, nisu donijeli veće teškoće po gradu.

Jučer u popodnevnim satima za vrijeme crvene opasnosti olujno jugo koje je puhalo i do 95 km/h prevrnulo je gliser koji je bio na vezu u luci Plišćevac. Nakon što je plovilo izvađeno na kopno intervenirali su vatrogasci JVP Makarske i ispumpali more.

Na snazi je ponovno narančasta opasnost i građani su pozvani na oprez. Svi koji prometuju prema Vrgorcu moraju usporiti na Stupici jer je na cesti veliki odron.

Gradski komunalni redari su na terenu, i u slučaju potrebe sve gradske komunalne službe su pripravne. Prema posljednjiim informacijama obilna jutrošnja kiša ‘potopila’ je dio Vukovarske ulice pokraj kafića Monaco na Zelenki. Promet je usporen i vozači se upozoravaju da vožnju prilagode uvjetima na cesti.

 

 

 

J.M./IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh