DIREKTOR UREDA HTZ KRISTIJAN STANIČIĆ Predavao studentima Hotelijerstva i gastronomije u Makarskoj o ustroju turističkih zajednica

DIREKTOR UREDA HTZ KRISTIJAN STANIČIĆ Predavao studentima Hotelijerstva i gastronomije u Makarskoj o ustroju turističkih zajednica
- Očekujem još zanimljiviju sljedeću sezonu nego 2019. što znači da ćemo se boriti za svakog gosta, da trebamo raditi na kvaliteti, raznolikosti ponude i brendiranju turističkog proizvoda, da trebamo vrlo intenzivno komunicirati s tržištem i raditi na individualnom pristupu jer je svaki gost važan. Na svima nama je da se jako potrudimo da zadržimo ovaj status Hrvatske koji ima na globalnom tržištu i ostvarimo razinu rezultata kao 2019, kazao je direktor ureda HTZ-a Kristijan Staničić koji je gostovao u Makarskoj i održao studentima sveučilišnog studija Hotelijerstva i gastronomije u Makarskoj predavanje na temu Ustroj i aktivnosti Hrvatske turističke zajednice.

- Drago mi je da se ovdje u Makarskoj, biseru hrvatskog turizma otvorio studij koji će u budućnosti producirati nove kadrove u turizmu – istaknuo je direktor HTZ Kristijan Staničić. Studenti sveučilišnog studija Hotelijerstva i gastronomije u Makarskoj tako su iz prve ruke od stručnjaka slušali o turističkim zajednicama, njihovu nastanku i načinu djelovanja u Hrvatskoj, strateškom planu hrvatskog turizma u čemu će najznačajniju ulogu imati promotivne i marketinške aktivnosti, o različitim vidovima turizma s naglaskom u kojima Makarska ima najviše potencijala za iskoristiti.

- Zakon o turističkim zajednicama koji će stupiti na snagu 2020. godine polazi od temeljni pretpostavki udruživanja turističkih zajednica u smislu provedbe zajedničkih marketinških projekata i promocije. Tamo gdje se na terenu destinacije ili turistička područja tako odluče da je ključno zajednički prezentirati se na turističkom tržištu u smislu boljeg pozicioniranja i veće učinkovitosti kod provedbe marketinških kampanja. U budžetu će u tu svrhu sredstava biti unutar boravišne pristojbe i turističke članarine, a postojat će i poseban fond. S obzirom na primjere koje imamo u praksi kao što je Imotska krajina koja je vrlo uspješan primjer takvog udruživanja. Vjerujem da će toga u budućnosti biti još i više s obzirom na činjenicu da tržište traži jedan drugačiji pristup marketingu nego do sada – izjavio je Kristijan Staničić.

Predavanje stručnjaka uz studente u Makarskoj su pratili i turistički djelatnici Makarskog primorja. Podsjetimo, Studij hotelijerstva i gastronomije koje je Sveučilište iz Splita otvorilo nedavno i u Makarskoj studira 20- ak studenata. Predavanja se održavaju u hotelu Park, a predavači su im profesori Sveučilišta iz Splita i eminentna imena iz svijeta turizma cijele Hrvatske.

J.Glučina/IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh