IZ MAKARSKE TURISTIČKE ZAJEDNICE Otvaranje Centra za posjetitelje na Obali kralja Tomislava početkom prosinca

IZ MAKARSKE TURISTIČKE ZAJEDNICE Otvaranje Centra za posjetitelje na Obali kralja Tomislava početkom prosinca
Prostor makarske Turističke zajednice na Obali kralja Tomislava za nepunih mjesec dana zasjat će u novom ruhu kao Centar za posjetitelje.

Kako doznajemo od Hloverke Novak Srzić, direktorice Ureda TZ Makarska, pri kraju su završni radovi opremanja budućeg multimedijalnog centra u koji je za rekonstrukciju i uređenje utrošeno milijun i 600 tisuća kuna na način da je Ministarstvo turizma osiguralo 700 tisuća kuna, a Grad Makarska i makarska Turistička zajednica po 300 tisuća kuna.

Radovi na uređenju Centra za posjetitelje počeli su nakon ljeta 2018., i zbog svoje složenosti nešto je pomaknut rok završetka. Naime, riječ je o palači Tonoli, staroj zgradi u kojoj su instalacije bile dotrajale, valjalo je i sanirati krov. K tome makarska Turistička zajednica sada je dobila veći prostor jer je dosadašnjih četrdesetak četvornih metara povećano na ukupno 120 m2 i to pripajanjem izložbenog prostora Gradskog muzeja Makarska.

Kako najavljuje Hloverka Novak Srzić riječ je o vrlo značajnom projektu koji je nedostajao Makarskoj u kojoj se godišnje ostvari više od milijun i pol noćenja.

U Centru za posjetitelje uz multimedijalni dio, a u kojem će turisti imati na dlanu vizualno i riječima ljepote Makarske i šire, te kompletnu hotelsku i ponudu u privatnim smještajnim kapacitetima, ugostiteljske sadržaje, kulturnu kartu i sve ono što goste zanima, mislilo se i na tradiciju koja će se moći doživjeti kupnjom autohtonih suvenira ili makarskih slastica torte makarane i rafiola.

 

 

 

 

J. Morović/IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh