VIJEĆNICI ŽIVOG ZIDA U MAKARSKOM GRADSKOM VIJEĆU Katarina Vidak Čudina umjesto Ivana Šimića

VIJEĆNICI ŽIVOG ZIDA U MAKARSKOM GRADSKOM VIJEĆU Katarina Vidak Čudina umjesto Ivana Šimića
Sukladno ranijem dogovoru u Živom zidu jedan dio mandata u makarskom Gradskom vijeću umjesto dosadašnjeg vijećnika Ivana Šimića ubuduće će obnašati Katarina Vidak Čudina, rečeno je na početku konferencije za novinare koju su u gradskoj vijećnici održali zajedno.

Ivan Šimić je kazao kako ovaj grad stagnira te kao najveći problem istaknuo nedostatak zajedništva zbog čega i jeste tako stagnirajuća situacija. Aktualnoj vlasti posebno zamjera što prema njegovu mišljenju gradski vijećnici pa tako ni građani uopće nisu uključeni u pripremu i kreiranje proračuna što je glavna odrednica rada i razvoja grada. Zamjera također što vijećnici Živog zida nemaju svoje prostorije.

Katarina Vidak Čudina je prosvjetna djelatnica, a do sada je bila član gradskog Odbora za sport i obrazovanje koji se kako je naglasio Šimić sastao tek jedan put na konstituirajućoj sjednici. – To je dokaz da odbori ne rade. Na taj način se „guši“ zajedništvo, a na taj način i demokracija – naglasio je Šimić koji je dodao kako će i dalje u Makarskoj ostati društveno aktivan.

Među mnogim problemima u gradu buduća gradska vijećnica Katarina Vidak Čudina je posebno istaknula kao gorući problem betonizaciju. Inače, Katarina Vidak Čudina, mr. psihologije, poznata je svojim sugrađanima i kao prosvjetna djelatnica u OŠ Stjepana Ivičevića gdje kako je istaknula radi 25 godina kao učiteljica razredne nastave.

 

J.Glučina/IvoR

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh