VATERPOLO Porazom od Vojvodine Galeb MR u Ligi za opstanak

VATERPOLO Porazom od Vojvodine Galeb MR u Ligi za opstanak
Regionalna A 2 Liga, 10. kolo

Galeb MR   -   Vojvodina     12   :   18   (3:4, 0:4, 4:6, 5:4)

Makarska. Bazen na GSC. Gledatelja: 50.

Suci: Nenad Periš (Split) i Miodrag Stefanović (Beograd).

Galeb MR: Podrug, Kaleb 5, Tonković 1, Kuzmanić, Ledić, Vukić 4, Sumić, Marinović, Rašić, Šarić, Glibo, Popović 1, Topić, Kapović 1. Trener: Milovan Čović.

Vojvodina: Vitorović, N. Marić, Maksimović 7, Marinković, Tintor, Murišić 1, Prekogačić 1, Ćatović 1, Tubić 3, Stojčić 2, Bolović 1, Trtović, Šantalab, U. Marić 2. Trener: Darko Bilić.

Vojvodina je slavila u Makarsko čisto i glatko, zasluženo, vrlo dobrom igrom. Bio je ovo dvoboj koji je domaćima nudio nadu za plasman među prvih šest momčadi koji će natjecanje nastaviti u Ligi za prvaka, ali im je poraz donio borbu za opstanak. Prvih osam minuta proteklo je u igri „gol za gol“, Galeb je pogotkom Kaleba poveo sa 1:0. Maksimović je poravnao na 1:1, a do kraja prve četvrtine Vojvodina je stekla minimalnu prednost (3:4). Druga četvrtina u potpunosti je pripala gostima i već tada se nazirao ishod utakmice. Tijekom treće dionice gosti su zacementirali pobjedu kada su poveli s 10:3, a bilo je to ujedno njihova najveća prednost. Već tada su tri boda otputovala za Novi Sad. Tek u zadnjoj četvrtini domaći su došli do daha, no tek su uspjeli ublažiti poraz. Kod Makarana su već tradicionalno bolji od ostalih bili Luka Kaleb i Luka Vukić, kod gostiju je najbolji a ujedno i najefikasniji (7) bio Miloš Maksimović.

Radnički, Solaris, Primorje EB, Vojvodina, POŠK i Nais nastavit će prvenstvo boreći se za naslov dok će Zemun, Galeb MR, Zadar, Medveščak, Cattaro i Triglav nastojati sačuvati status u Triglav A 2 ligi.

Obzirom na broj bodova koje Galeb prenosi u nastavak prvenstva njgov opstanak u ligi ne bih trebao doći u pitanje. Nakon ovog kola slijedi zimska stanka, a prvenstvo se nastavlja 1. veljače 2020. godine.

Rezultati: Solaris – Radnički 6 : 6, Zadar 1952 – Cattaro 12 – 8, Galeb MR – Vojvodina 12 : 18, Medveščak – Primorje EB 16 : 22, POŠK – Zemun 15 : 11, Nais – Triglav 10 : 4.

Poredak: Radnički 28, Solaris 28, Primorje EB 24, Vojvodina 21, POŠK 18, Nais 16, Zemun 13, Galeb MR 12, Zadar 1952 9, Medveščak 6, Cattaro 3, Triglav 0.

Jakov Kovačević/Ž.Kovačić

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh