NOVO VRIJEME APFEL Makarane u Tyumenu čeka ruska zima i nepobjedivi sporting

NOVO VRIJEME APFEL Makarane u Tyumenu čeka ruska zima i nepobjedivi sporting
MNK Novo vrijeme Apfel održalo je konferenciju za medije povodom odlaska na turnir Elitne runde futsal Lige prvaka koji se održava u ruskom Tyumenu od 21. do 24. studenog 2019. godine.

Konferencija se je održala u makarskom hotelu Biokovo, nazočili su joj trener Novog vremena Tomislav Horvat, sportski direktor Borislav Vuković, kapetan momčadi Mate Vuković i ponajbolji igrač Igor Osredkar.Konferenciju je vodio glasnogovornik kluba Vedran Babić.

Prvi se medijima obratio trener Tomislav Horvat koji je kazao Nije nam dobro sjeo poraz u kupu utakmici protiv Olmissuma, određenu krivnju snosim i ja jer sam morao bolje reagirati. No, taj susret moramo što prije zaboraviti i okrenuti se izazovima koje donosi igranje u Ligi prvaka. U Rusiju putujemo bez Duje Bajrušovića koji ima strah od letenja, Vuković i Bašković su se oporavili od ozljeda i oni su u momčadi. Prvi protivnik nam je aktualni prvak Europe Sporting iz Lisabona, i teško je očekivati da ih možemo iznenadit. Nadam se da u dva preostala susreta možemo postići pokoji pogodak i osvojiti koji bod.

Sportski direktor Borislav Vuković je kazao da su prošle godine išli na put dug 3 000 kilometara a ove 5 000. Temperaturna razliko je gotovo četrdeset stupnjeva i bit će nam potrebno neko vrijeme za aklimatizaciju. Na put u Sibir kreće 14 igrača i 7 članova stručnog stožera i uprave, a što se rezultata tiče očekujem osvajanje barem jednog boda. Makarani na put u Rusiju kreću u utorak 19. studenog iz Tivta.Nadalje navodi da još nije siguran hoće li biti TV prijenosa iz Tyumena.

Kapetan Mate Vuković Oporavio sam se od ozljede i bit ću na raspolaganju treneru Horvatu. Već prvu utakmicu igramo protiv najjačeg protivnika Sportinga i tu nemam velikih očekivanja šta se rezultata tiče. Kako smo i prošle godine igrali ovu fazu natjecanja stekli smo određeno iskustvo koje bi nam moglo pomoći da u dvije preostale utakmice ostanemo neporaženi.

Igor Odsredkar Ako nas Sporting podcjeni možda ih možemo iznenaditi. Lani smo postigli prvi pogodak u Elitnoj rundi Lige prvaka, zašto ove godine nebi zabilježili i prvu pobjedu.Inače u završno takmičenje prolaze samo prvoplasirani sastavi iz svake od četiri kvalifikacijske skupine.

Četvrtak 21. 11. Sporting – Novo vrijeme Apfel (12), Tyumen – Ayat (15)

Petak: 22. 11. Ayat – Sporting (12), Tyumen – Novo vrijeme Apfel (15)

Nedjelja: 24. 11. Novo vrijeme Apfel – Ayat (11), Sporting – Tyumen (14)

Vremenska razlika iznosi četiri sata, a vrijeme odigravanja utakmica je hrvatsko.

 

J. Kovačević /Matko Begović

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh