TREĆI RAGBI TURNIR ŽENSKE REGIONALNE LIGE Prvi put odigrane ženske seniorske ragbi utakmice

TREĆI RAGBI TURNIR ŽENSKE REGIONALNE LIGE Prvi put odigrane ženske seniorske ragbi utakmice
Prošlog vikenda je na Gradskom sportskom centru u Makarskoj odigran treći ragbi turnir ženske regionalne lige za sezonu 2019/2020. godinu, a po prvi put su se odigrale ženske seniorske ragbi utakmice u Makarskoj. Iako RK Makarska riviera nema žensku seniorsku ekipu, u sklopu promocije ženskog ragbija prijavili su se za organizaciju jednog od turnira želeći na taj način velikom broju svojih mlađih članica pružiti priliku da vide neke od boljih klubova te da nastave trenirati kako bi u budućnosti i one igrale na ovakvim prvenstvima. Pravilo je da djevojčice i dječaci do 14 godina igraju zajedno.

Na ovom turniru je nastupilo pet ekipa iz četiri države: RK Nada i RK Zagreb iz Hrvatske, Gladijator (Bosna i Hercegovina), Nacionalna sportska akademija Sofija (Bugarska), Esztergom Vitezek (Mađarska). U redovima pobjednica turnira Nade igrala je i trenerica mlađih uzrasnih kategorija Makarske Petra Drušković. Sam turnir dobio je brojne pohvale od svih sudionika, a veliki dio organizacije činili su volontere i polaznice ragbi škole kluba domaćina. Iako vrijeme nije išlo na ruku ragbijašicama bilo je ugodno vidjeti popriličan broj gledatelja koji su dodatno uveličali ovaj prvi ženski turnir u Makarskoj.

Konačni poredak: RK Nada, NSA Sofija, Vitezek Esztergom, Gladijatori, RK Zagreb.

A već u nedjelju 24. studenog od 11 sati održat će se još jedan ragbi turnir u Makarskoj, a radi se o 3. kolu Kupa Dalmacije za mlađe uzrasne kategorije. Uz domaći klub koji će nastupiti u sve 4 uzrasne kategorije nastupit će i sastavi Dubrovnika, Nade, Sinja, Brača nastupit će i Čelik iz Zenice koji će igrati van konkurencije.

Jakov Kovačević

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh