Izvanredna sjednica makarske TZ: Novi članovi u Turističkom vijeću i Nadzornom odboru

Prvi put pod predsjedavanjem gradonačelnika Tončija Bilića, koji je po funkciji i predsjednik Turističke zajednice, danas je u hotelu Meteor održana Izvanredna sjednica Turističke zajednice grada Makarske, a čije su sazivanje tražili Hoteli Makarska d.d. 21. lipnja.

Središnja tema bio je opoziv dijela članova Turističkog vijeća i Nadzornog odbora i imenovanje novih. Natpolovičnom većinom, od 25 skupština nazočno je bilo 17, po prijedlogu Vinc Mornar ovu firmu u Turističkom vijeću više neće predstavljati Marina Domislović, već je novi član Verica Čizmić. Do sada je Promet Makarska bio zastupljen kroz Matu Vukovića, a budući da više nije zaposlenik, u Turističkom vijeću sjedat će Igor Tomašić. Hoteli Makarska d.d. opozvali su svoja dva člana i to Joška Lelasa i Željka Kordića, umjesto njih u Turističkom vijeću su imenovani Sretan Glavičić i Vedran Ribarević. Do promjena je došlo i u Nadzornom odboru. Do sada je Promet Makarska svog predstavnika imao kroz Vicu Barbira, a umjesto njega imenovan je Tonći Radalj. Dosadašnji član Jure Brkan, budući je direktor Ureda makarske TZ, ne može biti u Nadzornom odboru. Imenovan je Velimir Vidak Buljan, privatni iznajmljivač.

Gradonačelnik Bilić: Sezona malo bolja nego prošla

Na sjednici se gradonačelnik Tonći Bilić osvrnuo na turističke rezultate od 1. siječnja do 20. kolovoza. Ostvareno je 12 posto više noćenja, ili 750651, a u dolascima to je brojka veća od 120 tisuća. Evidentirano je više posjete rodbine i prijatelja i to za 8 tisuća. Najveći porast ostvarili su Poljaci s 16 posto, a u strukturi čine 38 posto gostiju. Slijede gosti iz Bosne i Hercegovine, potom Češke, a oni bilježe 6 posto manje dolazaka nego 2013. Njemački turisti su ove godine više ljetovali u Makarskoj, skok je od 10 posto. Veliko povećanje, čak 22 posto, bilježe Norvežani, koji su ostvarili oko 50 tisuća noćenja. Dok privatni smještaj bilježi povećanje, s hotelima to nije slučaj, u većini je bilo manje gostiju. Sve u svemu, sezona malo bolja nego prošla, ustvrdio je predsjednik Skupštine makarske TZ.

Marko Luketina: Na auto-cesti označiti turistička destinacija ‘Makarska rivijera’

Skupštinari su prihvatili, a predložit će to i Turističkim zajednicama na Primorju, ideju koju je iznio Marko Luketina, direktor hotela Park. Naime, predložio je da se s Hrvatskim cestama nađe zajednički jezik, i na dijelu kod Šestanovca, i prema Dubrovniku, postave turističke oznake koje bi upućivale da se iza Biokova nalazi turistička destinacija – Makarska rivijera. Luketina je također dao ideju da se kod Šestanovca i Zagvozda, na raskrižjima koja nisu uređena, osmisle info otoci, a uređenje povjeri arhitektima. Na taj način vozačima i gostima koji prvi put prolaze auto-cestom na lijep način dali bi do znanja da je vrijedno skrenuti i upoznati Makarsku rivijeru. U promidžbenom i svakom drugom smislu to bi nam puno značilo, predložio je Marko Luketina.

Piše Jasna Morović  Foto IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh