GRAD MAKARSKA SE PONOSI PROJEKTOM “S OSMIJEHOM U ŠKOLU” Novim pomoćnicima u nastavi uručene potvrde o završenoj edukaciji

GRAD MAKARSKA SE PONOSI PROJEKTOM “S OSMIJEHOM U ŠKOLU” Novim pomoćnicima u nastavi uručene potvrde o završenoj edukaciji
 U ovoj školskoj godini zahvaljući sredstvima Grada Makarske i EU u 3. fazi projekta “S osmijehom u školi – Pomoćnici u nastavi makarskih šolaraca” osigurano je za 18 učenika s poteškoćama u razvoju, 12 pomoćnika u nastavi u dvije makarske osnovne škole.

Makarska je jedan od rijetkih gradova koji na početku školske godine uopće nije imao problema s uključivanjem djece s teškoćama u nastavni proces jer su za njih pomoćnici u nastavi osigurani na vrijeme. To je ono čime se grad Makarska i njezini građani ponose. Novim pomoćnicima u nastavi u školskoj godni 2019-2020. uručene su u gradskoj vijećnici danas potvrde o završenoj edukaciji. Potvrdu je dobilo osam pomoćnika u nastavi Kate Beus, Lubica Borić, Magdalena Divić, Matea Jurković, Nikolina Karlović, Katarina Mikuš, Milena Radić i Nina Turić. Potvrde je novim asistentima uručio dogradonačelnik Dražen Nemčić.

Osigurana 2 milijuna kn bespovratnih sredstava EU

- Ovo je 3.faza projekta “S osmijehom u školi koji se odnosi na razdoblje od 4 godine. Zahvaljući ovom projektu osigurano je 2.355.000 kn od kojih 2 milijuna kn bespovratnih sredstava dok je naše sufinanciranje 15 %. Projekt traje četiri godine što znači oko pola milijuna kn bespovratnih sredstava godišnje za učenike u dvije makarske škole tijekom 48 mjeseci je 25. Ovo je 3. godina i već smo ispunili taj planirani broj od 25 učenika. Ove godine uključili smo 12 pomoćnika u nastavi za 18 učenika s teškoćama u razvoju – istaknuo je dogradonačelnik Nemčić čestitajući novim pomoćnicima u nastavi i svima zaslužnim za uspiješnu realizaciju projekta. Dodao je kako posebno raduje to što je novi Pravilnik ugradio pomoćnike u nastavi u redovan odgojno- obrazovni sustav.

Podsjetio je kako je nositelj projekta Grad Makarska, a partneri su Osnovna škola Stjepana Ivičevića, Osnovna škola oca Petra Perice i Javna ustanova Makarska razvojna agencija MARA, čiji su predstavnici nazočili svečanom uručivanju potvrda, a također voditeljica projekta Olivia Prodan Ravlić i koordinatorica projekta Marina Andačić Krivić.

Olivia Prodan Ravlić, kao i psihologinje iz obje makarske osnovne škole Jelenka Mendeš Han i Marica Garmaz također su naglasile veliki značaj što su pomoćnici u nastavi uvršteni u odgojno- obrazovni nastavni process kao i drugi djelatnici u nastavi, ali i to da se što se tiče samog Pravilnika na njegovoj doradi ima još puno posla. Istaknule su također kako je Grad Makarska uistinu prepoznatljiv po potpori koju pruža za sve projekte vezane za bolji, lakši i ljepši život najmlađih sugrađana osobito onih kojima je potpora i najpotrebnija.

 

J.Glučina /IvoR

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh