ŠAH Makarani napadaju drugu ligu

ŠAH Makarani napadaju drugu ligu
Šah je jedna od igara koja je najmasovnija na svijetu, a ima dugu tradiciju i u Makarskoj. Makarski šah klub trenutno se natječe u 3. ligi –jug i nalazi se na četvrtom mjestu u ligi sa 10 klubova, a do kraja prvenstvene sezone namjeravaju biti u samom vrhu. Željko Josipović koji obnaša dužnost kapetana dobro je posložio momčad, a to se vidi i po rezultatima koje klub postiže u zadnje vrijeme.

Mijo Bušelić, Tino Glavičić, Šimun Babić, Damir Glavičić, Ivan Mlinarević, Ante Škrabić , Toni Vujčić koji igra za reprezentaciju Hrvatske za gluhe i nagluhe osobe te Ivo Sumić, Vojo Malešević, Miro Radić i Ivan Krištić garancija su da makarski šah ima dobru budućnost. Makarska je tako u sedmom kolu na gostovanju kod Petra Žaje odigrala 3:3,a u osmom je kod kuće savladala Pepu Sedlara rezultatom 4,5:1,5. U dosadašnjem dijelu prvenstva najbolji učinak ostvario je Ante Škrabić sa pet poena iz šest partija, slijede ga Mijo Bušelić sa 5,5 bodova iz 8 partija, Ivan Mlinarević s 4,5 (6), Toni Vujčić 1 (3), Damir Glavičić 1,5 (5), Dražen Radić 3,5 (6), Toni Glavičić 3 (7), Šimun Babić 1,5 (5).

Makaeska – Pepe Sedlar   4,5   :   1,5

Bušelić – Andabak 1:0, T. Glavičić – Maranduco 0:1, Babić – Gagić 1:0, D. Glavičić – Merčep 1:0, Mlinarević – Bralo 1:0, Škrabić – Duvnjak – remi.

J.K.

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh