LOKALNA AKCIJSKA GRUPA ADRION Radionica u okviru projekta „Job Clubs Adrion – Uđi i TI u svijet rada!“ održana i u Makarskoj

LOKALNA AKCIJSKA GRUPA ADRION Radionica u okviru projekta „Job Clubs Adrion – Uđi i TI u svijet rada!“ održana i u Makarskoj
Lokalna akcijska grupa ”Adrion”, nakon Omiša, Vrgorca i Imotskog danas je i u Makarskoj upriličila u gradskoj vijećnici radionicu koja upoznaje mlade nezaposlene s eventualnim budućim poslodavcima. Naime, u sklopu projekta ,,Job Clubs Adrion – Uđi i TI u svijet rada!“, u ovim gradovima su već osnovani klubovi za zapošljavanje s više od 60 članova – mladih nezaposlenih do 29 godina, s minimalno završenim srednjoškolskim obrazovanjem. Nositelj hvalevrijednog projekta je LAG Adrion, a Grad Makarska je projektni partner.

- Ovo je danas prva radionica u sklopu prvog ciklusa radionica u Makarskoj. Koncipirana je tako da mi spajamo buduće poslodavce s mladima nezaposlenima do 29 godina. Odaziv u dosadašnjim radionicama je bio veći od očekivanog. Mladi koji namjeravaju ovdje ostati, nakon sezone dolaze na ove radionice čuti savjete o pronalasku posla i čuti buduće poslodavce – kazala nam je Jelena Bajić, voditeljica projekta koja je u Makarskoj održala radionicu zajedno s Milenom Šalinović iz Vrgorca.

Alberto Beroš, vlasnik tvrtke Alto iz Krvavice koja se bavi proizvodnjom, montažom i prodajom betonske komunalne opreme kojeg smo u ulozi poslodavca također zatekli na radionici u makarskoj gradskoj vijećnici kazao je: – Rado sam se odazvao ovome jer je ovo dobra prilika za ostvarenje našeg cilja, a to je pronalazak odgovarajućih zaposlenika.

Inače, predviđena su ukupno tri ciklusa radionica na kojima će se simulirati razgovor s budućim potencijalnim poslodavcima iz renomiranih hrvatskih tvrtki te pružati savjeti za uspješan pronalazak posla, poručuju iz LAG Adriona. Za više dodatnih informacija mogu se kontaktirati treneri na broj 099 4369 422 ili posjetiti Facebook stranicu „Job clubs Adrion“.

J.Glučina 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh