ŠAHOVSKI KLUB MAKARSKA Preko Šibenika do Druge lige

ŠAHOVSKI KLUB MAKARSKA Preko Šibenika do Druge lige
Završeno je prvenstvo 3. šahovske lige, poslije devet odigranih kola ŠK Makarska je ostvario četiri pobjede, tri remija i dva poraza te sakupio 11 bodova i osvojio treće mjesto na prvenstvenoj ljestvici. Prvo je osvojio Hvar, a drugo Šibenik. Treba napomenuti da su dva prvoplasirana kluba lige izgubili mečeve protiv Makarana, a da su oni doživjeli poraze od dva kluba koja su ispala iz lige (Solin, Stobreč). Spletom okolnosti završnica prvenstva bila je dramatična jer su iz lige ispadala četiri kluba, a da je ŠK Makarska izgubio meč zadnjeg kola sa Šibenikom i u slučaju pobjede konkurenata bio bi u zoni ispadanja. Izuzetnim zalaganjem i borbenošću pobjedama Mije Bušelića na drugoj i Ivana Mlinarevića na šestoj ploči šahisti Željka Josipovića pobijedili su favorizirane domaće šahiste rezultatom 3,5 prema 2,5, a taj rezultat donio je Makaranima plasman u 2. ligu poslije dvije sezone igranja u trećoj. Igranje u drugoj ligi iziskuje pojačanja na svim pločama, te veću finacijsku potporu ZŠU Makarske.

U protekloj sezoni za ŠK Makarska su nastupili: Mijo Bušelić, Toni Vujčić, Tino Glavičić, Šimun Babić, Damir Glavičić, Ivan Mlinarević, Ante Škrabić i Dražen Radić, predvodio ih je Željko Josipović.

Konačni poredak: Hvar 15, Šibenik II 12, Makarska 11, Ploče 10, Petar Žaja 10, Goran 10, Solin 8, Stobreč Epetium 7, Pepe Sedlar 4, Knin 3

Kako ŠK Šibenik ima već predstavnika u 2. ligi po propozicijama natjecanja pored prvoplasiranog Hvara u drugu ligu ušao je ŠK Makarska.

Najveći doprinos ovom uspjehu objektivno je dao Mijo Bušelić na prvoj i drugoj ploči odigravši svih devet susreta osvojivši 6,5 bodova te Ivan Mlinarević koji je osvojio 5,5 bodova iz osam kola.

J.Kovačević

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh