GRADSKA KNJIŽNICA MAKARSKA Književnik Ivica Ivanišević predstavio svoju novu knjigu “Kuća”

GRADSKA KNJIŽNICA MAKARSKA Književnik Ivica Ivanišević predstavio svoju novu knjigu “Kuća”
Najnovija knjiga, nagrađivanog splitskog književnika i novinara Ivice Ivaniševića Kuća predstavljena je u petak i u Makarskoj. U dvorani Arte knjigu je predstavio sam autor kroz zanimljiv razgovor i propitivanja knjižničara Marina Srzića. Kroz propitivanja i odgovore oslikana je radnja i likovi romana. Istaknuto je kako je “Kuća” najturobniji roman Ivice Ivaniševića, ali u kojoj ipak ima i doza humora.

Kuća je zapravo aktualna priča o urbanom životu u jednoj zgradi, o njezinim stanarima čije živote s njihovim skrovitim trenutcima života razotkriva naglašavajući  njihovu usamljenost, tišinu njihovog doma… Kako je sam autor istaknuo njegovi likovi nadograđuju sami sebe. Knjiga “Kuća” dopušta različita tumačenja i to je knjiga s otvorenim krajem, ali knjiga koju svakako s užitkom možemo pročitati.

U ime organizatora predstavljanja knjige “Kuća”, književnika Ivicu Ivaniševića i publiku pozdravila je Ana Duvnjak, ravnateljica Gradske knjižnice Makarska podsjetivši na dosadašnji bogat književni opus pisca.

Ivica Ivanišević je novinar, urednik, književnik koji je do sada objavio niz knjiga dobro poznatih i omiljenih čitalačkoj publici .“Smoje-biografija“, knjigu eseja o stripu „Sto mu jelenskih rogova“, zbirku kratkih proza „Ulaz za djecu i vojnike“, romane „U sedlu je tijesno za dvoje“, „Primavera“, „Knjiga žalbe“ „Klanjam se“, te u koautorstvu s Antom Tomićem knjigu „Krovna udruga i druga drama“, s Renatom Baretićem “Split za početnike-abeceda grada” i s Marinom Vujčić roman „Otpusno pismo“. Piše dramske tekstove te scenarije za film i televiziju. Oni koji su pročitali roman “Kuća” kažu kako bi bilo lijepo da se i on u prizori na ekranima. A do tada čitatelji mogu uživati u pisanom štivu. Ove ugodne večeri gostovanja omiljenog pisca u Makarskoj imali su prigodu nabaviti roman “Kuća” po promotivnoj cijeni.

 

J.Glučina/IvoR  

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh