SKUPŠTINA FORUMA ŽENA SDP-a MAKARSKA Normalno, žene imaju pravo na život bez nasilja

SKUPŠTINA FORUMA ŽENA SDP-a MAKARSKA Normalno, žene imaju pravo na život bez nasilja
Normalno, žene imaju pravo na život bez nasilja, naziv je teme o kojoj je danas govorila Maja Sporiš, predsjednica Foruma žena Hrvatske na 10. izvještajno- tematskoj Skupštini Foruma žena SDP Makarska .

„Još uvijek traje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama” i ovo je hvalevrijedna akcija, odnosno inicijativa makarskog Foruma žena SDP-a. Svake godine obilježe Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama jer je važno da o tome govorimo.  – U današnjem predavanju se ne želim fokusirati jedino na fizičko zlostavljanje. Načini na koje se manifestira nasilje nad ženama danas su toliko sofisticirani,višestruki da ih mi gledamo u brakorazvodnim parnicama, ne isključivo kroz tjelesno nasilje i femicid. Mi gledamo u svakodnevnom životu; kroz ekonomsko nasilje, kroz institucionalno nasilje koje je strahovito prevladalo čak sam spremna reći da su institucije zauzele pozicije vrlo patrijarhalne kulture – istaknula je Maja Sporiš.

Jagoda Martić, predsjednica Foruma žena Makarska podnijela je izvještaj o radu za razdoblje od svibnja prošle do listopada ove godine s posebnim osvrtom na aktivnosti vezane za borbu protiv nasilja nad ženama, ali i drugim aktivnostima vezanim za obilježavanje Međunarodnog dana žena, i niz drugih aktivnosti kao što je okrugli stol na temu zdravstva, humanitarne aktivnosti…

J.Glučina / Ž.Kovačić

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh