ISKOLČEN PRIJEDLOG TRASE ISTOČNOG DIJELA ZADARSKE ULICE Grad Makarska poziva vlasnike zemljišta da dostave primjedbe

ISKOLČEN PRIJEDLOG TRASE ISTOČNOG DIJELA ZADARSKE ULICE Grad Makarska poziva vlasnike zemljišta da dostave primjedbe
Grad Makarska ušao je u novu fazu realizacije projekta rekonstrukcije i izgradnje Zadarske ulice: u ponedjeljak je iskolčen prijedlog trase u istočnom dijelu ulice, u dužini 650 metara, te Grad Makarska moli sve vlasnike zemljišta koje se nalazi u obuhvatu iskolčenja da se, ako imaju bilo kakve primjedbe, jave u Ured Grada Makarske.

Zamjenik gradonačelnika Joze Vranješ potvrdio je da je u tijeku izrada izvedbenog projekta ulice koji uključuje uređenje kolničkih traka, obostranog nogostupa, oborinske odvodnje, javne rasvjete i fekalne odvodnje te priprema natječajne dokumentacije za izvođenje radova. Dimenzije kolničke konstrukcije su 2×2,75 m, nogostupa 2×1,20 m, a ukupna širina ulice 7,90 metara.

- Održali smo dva radna sastanka s vlasnicima zemljišta u obuhvatu i načelno je usuglašena trasa, a iskolčenjem je dogovorena trasa prikazana i na terenu. Sada pozivamo vlasnike zemljišta da nam, ukoliko ih ima, dostave primjedbe. Sredstva su osigurana u proračunu, a nakon konačnog utvrđenja trase odradit će se sve radnje potrebne za otkup zemljišta koje donosi Gradsko vijeće – najavio je zamjenik gradonačelnika Joze Vranješ.

Podsjetimo, projekt rekonstrukcije i izgradnje Zadarske ulice dio je cjelovitog rješavanja problema nepovezanosti zapadnog dijela grada s Jadranskom magistralom i centrom grada na kojem Grad Makarska intenzivno radi u posljednje dvije godine. Tako se osim na rekonstrukciji i izgradnji Zadarske ulice radi i na projektu proširenja Starog velikobrdskog puta, rekonstrukcije zapadnog ulaza u grad koje uključuje izmještanje Napoleonovog spomenika te novom križanju Istarske ulice, Zagrebačke ulice, Puta Požara s državnom cestom D-8.

U Zadarskoj ulici ove su godine završeni radovi na prvoj dionici od 300 metara u sklopu kojih je izgrađen kompletan kanalizacijski i oborinski sustav.

 

www.makarska.hr

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh